ureticihaber.com
ureticihaber.com
EĞİTİM

Necmettin Erbakan Üniversitesinden Aile Yılında Annelere Yönelik Anlamlı Proje

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi kapsamında annelere yönelik toplumsal etkisi yüksek bir projeye öncülük ediyor. “Aile Yılında Annelik Akademisi: Geleceği Birlikte İnşa Edelim” başlıklı proje; NEÜ, Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Karatay Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesinden Aile Yılında Annelere Yönelik Anlamlı Proje
Paylaş:

Projenin yürütücülüğünü, NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bengü Türkoğlu üstleniyor.

Toplam 9 ay boyunca, ayın belirli günlerinde sürecek olan eğitim programı; annelerin çocuk gelişimi, olumlu ebeveynlik yaklaşımları, etkili iletişim teknikleri, disiplin ve sınır koyma yöntemleri, teknoloji ve medya kullanımı, ergenlik dönemi zorlukları, akran zorbalığı, bağımlılıkla mücadele ve aile içi ilişkiler gibi güncel konularda farkındalık kazanmalarını hedefliyor.

Eğitimler; interaktif seminerler, uygulamalı atölyeler, grup çalışmaları ve bireysel rehberlik oturumları olmak üzere çok yönlü bir yapıda planlandı. Bu sayede annelerin hem teorik hem de pratik bilgilerle donatılması amaçlanıyor.

Annelerin eğitime daha etkin şekilde katılım sağlayabilmesi için, NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri; proje uygulama sürecinde, katılımcı annelerin çocuklarıyla etkinlikler düzenleyerek onların gelişimini destekliyor. Böylece, anneler gönül rahatlığıyla eğitimlere katılırken, çocuklar da nitelikli oyun ve öğrenme ortamlarından faydalanabiliyor.

Projenin etkililiğini ölçmek için, katılımcı annelere eğitim programı öncesinde ve sonrasında değerlendirme testleri uygulanarak veriler elde edilecek.  Edinilen veriler, bilimsel yöntemlerle analiz edilerek rapor haline getirilecek. Bu değerlendirme süreci, projenin sürdürülebilirliğine katkı sunarken aynı zamanda model olarak yaygınlaştırılmasına da zemin hazırlayacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi öncülüğünde yürütülen “Aile Yılında Annelik Akademisi” projesi, sadece bireysel gelişimi değil; aynı zamanda sağlıklı aile ilişkilerinin kurulmasını ve güçlü bir toplumsal yapının inşasını hedefleyen örnek bir girişim olarak dikkat çekiyor.

 

Bu haber ureticihaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EĞİTİM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.