SAĞLIK

‘Mutlu Doğumlar, Mutlu Bir Geleceğin İşaretidir’

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, İlk Adım Ebe Gebe Okulu projesi kapsamında hizmet sunan Yazır Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

‘Mutlu Doğumlar,  Mutlu Bir Geleceğin İşaretidir’

Prof. Dr. Koç, anne adaylarının sağlıklı bir doğum süreci gerçekleştirebilmeleri için hayata geçirilen proje kapsamında 1.000’den fazlası eşli eğitim olmak üzere toplamda 7 bin 500 gebeye yüz yüze eğitim verildiğini söyledi.

Resim önizlemesi

Proje kapsamında ücretsiz destek alarak doğumlarını gerçekleştiren annelerle ve doğum destekçisi sağlık çalışanları ile bir araya gelen Prof. Dr. Koç, “Doğumlar bir ülkenin geleceği ve umududur. Bu umudumuzun sağlıklı doğumlarla sağlanacağını biliyoruz. Mutlu doğumlar, mutlu bir geleceğin işaretidir. Eğitime katılan anne adaylarımızdan aldığımız geri bildirimlerimiz çok pozitif. Sağlıklı nesiller hepimizin garantisidir. Bu eğitimler bebek daha anne karnındayken başlıyor ve devam ediyor. Bu nedenle bu projeyi çok çok önemsiyor ve değer veriyoruz” dedi.

‘1.050 sağlık çalışanına doğum destekçisi eğitimi’

Resim önizlemesi

Eğitim alan anne adayları arasında sezaryen ile doğum oranının ülke ortalamasının çok altında olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Şehrimizde doğum kültürünün gelişmesi adına sağlık çalışanlarımıza çeşitli eğitimler verdik.  İlk Adım Ebe Gebe Okulu projesinin felsefesini anlattığımız, doğum destekçisi eğitimlerinden şu ana kadar 1.050 çalışanımız faydalanmıştır” diyerek projenin sağlıklı ve başarılı bir şekilde ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

‘Anne adayının ihtiyacına yönelik hizmetler’

Resim önizlemesi

İlk Adım Ebe Gebe Okulu’nda duyulan ihtiyaçlara göre eğitim alanlarını genişlettiklerini belirten Prof. Dr. Koç, “Anne adaylarımızın psikolojilerine de dokunmayı önemsedik. Okulumuzda gebelerimizin psikolojisine destek veren psikoloğumuz var. Gebe-Psikolog buluşması ile birlikte Gebe-Diyetisyen ve Gebe-Fizyoterapist buluşmaları kadın sağlığı açısından son derece önem arz ediyor. Gebelik düşünen ya da gebe olan, bu süreçlerle ilgili sorunları bulunan ve destek almak isteyen herkes psikolog, diyetisyen ve fizyoterapist desteğinden faydalanabilir” şeklinde konuştu.” şeklinde konuştu.

 ‘92 bin hekimin oyu ile 2023’ün Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü’

Resim önizlemesi

İstanbul Üniversitesi, Okan Üniversitesi ve Doktorclub Awards işbirliği ile bu yıl yedincisi düzenlenen ‘Türkiye’nin Sağlık Ödülleri 2023’de Konya İl Sağlık Müdürlüğü ‘İlk Adım Ebe Gebe Okulu’ projesi ile yılın sosyal sorumluluk projesi kapsamında birincilik ödülü kazandığını hatırlatan Prof. Dr. Koç, “92 bin hekimin kullandığı oylar sonucunda bu birinciliği elde ettik. Bu başarıda en büyük pay sizlere ait diyerek” yedi yıllık bir çalışmanın ve gayretin sonucunda güçlü bir ekip çalışması ile projenin bu noktalara geldiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Koç, “Projemize ilk günden bu yana verdikleri desteklerden dolayı başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, Valimiz Sayın Vahdettin Özkan’a, projenin bugünlere gelmesinde büyük çaba sarf eden AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta’ya, Yazır Sosyal Tesisi içerisinde proje için eğitim merkezi oluşturan Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı’ya ve fedakâr bir şekilde çalışmalarını sürdüren tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

AdminAdmin