MAGAZİN

Bin Yıl" Tiyatro Oyunu Karatay’da Sahneleniyor

Karatay Belediyesi, 28 Şubat döneminde yaşananları anlatan tiyatro oyunu “Bin Yıl”ı Konyalılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Nurdan Albamya tarafından kaleme alınan ve 28 Şubat döneminde gerçek yaşanmış bir hikâyenin sahneye taşındığı oyun, 23-34 Şubat tarihlerinde Mevlana Kültür Merkezi’nde Konyalı tiyatro severlerle buluşacak.

Bin Yıl

Yıl 15 Nisan 1997. İki tiyatro oyuncusu Fuat ve Nazmi, oynadıkları oyunda Hak’tan bahsettikleri ve İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif’in bir şiirini okudukları gerekçesiyle tutuklanırlar. Oysa daha sekizinci oyunlarıdır.

Hakim karşısına çıkarılan tiyatrocular halkı kin ve düşmanlığı tahrik ettikleri gerekçesiyle üçer yıl hapis cezası alırlar. Ancak hakim bununla yetinmez, oyunu sekiz defa oynadıkları için cezayı sekize katlar. Hapse giren Fuat ve Nazmi, koğuşta iki mahkûmla karşılaşır. Rahmi ve Bedri. Onları tanıdıkça, hapse girmelerinin bir sebebi olduğunu anlarlar. Fuat ve Nazmiye göre anlatmak için mekanın önemi yoktur artık ve anlatmaya hapiste devam edeceklerdir.

28 ŞUBAT’TA YAŞANANLAR KARATAY’DA TİYATRO SAHNESİNDE OLACAK

28 Şubat döneminde gerçek yaşanmış bu olayların hikâyesi, Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde tiyatro sahnesine taşınıyor.

Türkiye tarihinin kara lekelerinden olan 28 Şubat 1997’de demokrasiye vurulan darbenin etkisinin bin yıl süreceği iddialarına atfen “Bin Yıl” adı verilen tiyatro eseri, kara mizah tarzıyla büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Tiyatro oyuncusu ve oyun yazarı Nurdan Albamya İnce tarafından yaşanmış bir olaydan esinlenerek kalem alınan “Bin Yıl” tiyatro oyunu, iki tiyatro oyuncusunun sahneledikleri bir oyunun 28 Şubat kararlarına aykırı olmasından dolayı hapse düşmesini ve hapiste de Hakk’ı ve doğruyu anlatmaya devam etmelerini konu alıyor. Yönetmenliğini Yunus Emre Obut'un üstlendiği eserde; Cengiz Gül, İslam Çamyar, Kamil Özkaynak ve Kemalettin Caymaz oyuncu olarak yer alacak.

“BİN YIL” TİYATRO OYUNU, 23-24 ŞUBAT’TA MEVLANA KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Karatay Belediyesi ev sahipliğindeki program kapsamında “Bin Yıl” oyunu, 23 Şubat Cuma akşam saat: 19:30’da, 24 Şubat Cumartesi günü saat: 12:00’da ve yine 24 Şubat Cumartesi günü saat: 15:00’da Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda sahnelenecek.

Söz konusu programlara katılım için ücretsiz olarak hazırlanan davetiyeler ise; Karatay Belediyesi Hizmet Masası Birimi, Karatay Kent Konseyi ve Karatay Belediyesi Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nden temin edilebilecek.

AdminAdmin