GÜNCEL

Mokha Center for Strategic Studies’ten Rektör Aksoy’a ziyaret

Mokha Center for Strategic Studies Başkanı Ateq Garallah ve beraberindeki heyet, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti.

Mokha Center for Strategic Studies’ten Rektör Aksoy’a ziyaret

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Selçuk Üniversitesinin bölgenin en büyük üniversitesi konumunda hami bir üniversite niteliğinde olduğunu söyledi. Yemen ile Türkiye arasında ortak noktaların bulunduğunu belirten Prof. Dr. Aksoy, Yemen ile ortak çalışmalar yapmayı oldukça önemsediklerini ifade etti.

Mokha Center for Strategic Studies Başkanı Ateq Garallah da İstanbul’da kurdukları merkez ile Yemen’deki gelişmelerin dünyaya doğru şekilde anlatılması için çalıştıklarını aktardı. Bu bağlamda raporlar, kitaplar, analizler yayımladıklarını anlatan Garallah; merkez olarak çeşitli etkinlik, çalıştay, kongre ve konferanslar da düzenlediklerini bildirdi. Yemen’de medya aracılığıyla Türkiye’yi hedef alan dezenformasyon çalışmaları gerçekleştiren ciddi bir kitlenin varlığından söz eden Garallah, Mokha Center for Strategic Studies olarak bu çalışmalara karşı doğru bilgiler ışığında mücadele ettiklerini dile getirdi.

Selçuk Üniversitesinde çok sayıda Yemenli öğrencinin bulunduğunun belirtildiği toplantıda, SÜ ile Mokha Center for Strategic Studies Merkezi arasında ortak çalışmaların ve iş birliğinin detayları görüşüldü.

Toplantıda iş birliği çerçevesinde çalıştay yapılması da kararlaştırıldı.

AdminAdmin