GÜNCEL

Selçuk Üniversitesinden Mesleki Eğitime Katkı Sağlayacak İş Birliği

Selçuk Üniversitesi ile Proton Piston San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında Üniversite – Sanayi İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokol, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin Proton Piston’da staj yapmalarına imkan sağlamasının yanı sıra mesleki eğitimlerinin gelişimine de katkı sağlayacak.

Selçuk Üniversitesinden Mesleki Eğitime Katkı Sağlayacak İş Birliği

Protokol kapsamında proje çalışmaları, üniversite - sanayi iş birliği, kariyer günü gibi etkinlik ve danışmanlık faaliyetleri de yer alıyor.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, yaptığı konuşmada Üniversitenin eğitim bakımından bölgenin lokomotifi konumunda olduğunu söyledi. Kuruluşundan bugüne kadar yaklaşık 400 bin mezun verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Mezunlarımızla da büyüyoruz. Mezunlarımız, bizim eğitim kalitemizin bir göstergesi. Bu anlamda da bugün itibarıyla Selçuk Üniversitemiz, büyüyen bir çınar halini aldı. Birçok fakültesi, meslek yüksekokulu, yüksekokulu, enstitüleri ve konservatuvarıyla birlikte bölgenin en güçlü eğitim kurumlarından birisi. Sadece eğitim değil, topluma hizmet de bizim önemli unsurlarımızdan bir tanesi. Mezunlarımızın uluslararası seviyede ve uluslararası nosyonlara göre yetişmesini önemsiyoruz. Uygulamayı, teoriyi bir arada yetiştiren, bilen ve bu anlamda da kullanabilen öğrencileri biz bir şekilde sahayla toplumla buluşturma gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Prof. Dr. Aksoy, Selçuk Üniversitesi bünyesindeki birçok birimde uygulama alanı ve laboratuvarın bulunduğunu belirtti. Bu anlamda SÜ Teknoloji Fakültesinin de kendileri açısından kıymetli olduğunu aktaran Prof. Dr. Aksoy, “Öğrencilerimiz, Türkiye’nin birçok noktasından geldi ve üst düzey puanlarla Teknoloji Fakültemizi tercih etti. Öğrencilerimizin ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda iyi yetiştirilmesini hedefliyoruz. Bugün Proton Piston, Konya sanayisinin gözbebeği olan kuruluşlarından bir tanesi. Protokolümüz, her iki birime toplum - üniversite - sanayi iş birliği kapsamında katkı sağlayacağı gibi Proton Piston şirketimizle verimli bir iş birliği sürecinin olacağını umut ediyorum. Bu noktaya gelmek bizler için mutluluk verici bir durum. Protokolümüzün her iki tarafa da hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Proton Piston San. ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Ali Sakallı da üniversite – sanayi iş birliği kapsamında bir araya geldiklerini bildirdi. Protokolün düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Sakallı, “Hocalarımıza teşekkür ederim. Rektör Hocamıza da bizlere bu imkanı sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Proton Piston Sanayi Ticaret Limited Şirketi olarak iletişime ve paylaşıma açık yönetim anlayışımızla kanun ve mevzuatlar çerçevesinde iyi gelişen personelimiz ve ekibimizle üniversitedeki öğrencilerimize staj yapma ve çalışma imkanı sağlayacağız. Amacımız Türkiye’ye iyi mühendisler kazandırıp ülkemizin belirli noktalara gelmesini sağlamak. Gençlerimizin de, Türkiye’nin de dünyada savunma sanayisinden makine sanayisi, otomotivden tarım sanayisine varıncaya kadar her alanda, her sektörde söz sahibi olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Proton Piston San. ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Ali Sakallı, Üniversite – Sanayi İş Birliği Protokolü’nü imzaladı.

Protokol törenine Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlker Ali Özkan, Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ciniviz eşlik etti.

AdminAdmin