SİYASET

Milletvekili Bektaş: TMO, Açıklanan Mısır Alım Fiyatıyla Çiftçiyle Dalga Geçmiştir

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklanan mısır alım fiyatının yeterli olmadığını belirterek, 6 lira olarak açıklanan mısır fiyatıyla çiftçiyle adeta dalga geçildiğini söyledi.

Milletvekili Bektaş: TMO, Açıklanan Mısır Alım Fiyatıyla Çiftçiyle Dalga Geçmiştir

Barış Bektaş yaptığı açıklamada geçen yıla göre bu yıl yüzde 5’lik bir artışla çiftçilerimizin üretimden uzaklaşacağını dile getirerek, "Toprak Mahsulleri Ofisinin(TMO), açıkladığı Mısır alım fiyatı ile adeta çiftçiyle dalga geçmiştir

Resim önizlemesi

 

. Çünkü geçtiğimiz yıla göre sadece yüzde 5'lik bir fiyat artışı yapmıştır. Gübre, ilaç gibi tarımsal üretimin önemli kalemlerinin her gün fiyatlarının arttığı, eleman maliyetinin yükseldiği, mazota 3 ay içerisinde %100'e yakın zam geldiği bir dönemde TMO'nun mısır fiyatını 6 TL olarak belirlemesi kabul edilebilir değil. Kurulduğu günden beri çiftçinin kara gün dostu olarak bilinen TMO'nun, siyasi iktidar tarafından çiftçinin düşmanına çevrildiğini görüyoruz. Bu fiyatlandırmayla çiftçilerimizin üretimden uzaklaşacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Devletin bir an önce bu yanlıştan dönmesi ve çiftçilerimiz için doğru adımlar atması gerekmektedir" dedi.

 

AdminAdmin