ureticihaber.com
ureticihaber.com
SİYASET

Milletvekili Bektaş: Emeklilerin kullandığı kredi borcunun yükselmesi iktidarın bir eseridir

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş emeklilerin kullandığı kredi kartlarının sayısının yükselişini TBMM’sindeki konuşmasında gündeme taşıyarak, “2002’de 55 yaşını aşmış yurttaşlarımızdan kredi kullananların sayısı sadece 45 bin 159’du. Bugün ise 2,5 milyonu aşmış durumda. Bu tablo tesadüf değil, bu tablo doğrudan AKP iktidarının eseridir.”

Milletvekili Bektaş: Emeklilerin kullandığı kredi borcunun yükselmesi iktidarın bir eseridir
Paylaş:

Barış Bektaş TBMM’sindeki konuşmasının devamında iktidarın uyguladığı ekonomi politikasıyla emekliyi bankalara muhtaç hale getirdiğine dikkat çekerek, “2002’de 55 yaşını aşmış yurttaşlarımızdan kredi kullananların sayısı sadece 45 bin 159’du. Bugün ise 2,5 milyonu aşmış durumda. Bu tablo tesadüf değil, bu tablo doğrudan AKP iktidarının eseridir. Emekliyi geçinemez hale getirdiniz, maaşlarını erittiniz, yurttaşlarımızı bankalara mahkûm ettiniz. Bugün bir emekli torununa harçlık veremiyor, markette fiyat etiketlerini araştırıyor, pazardan eli boş dönüyor. Ama siz hala çıkıp başarı hikâyesi anlatıyorsunuz. Tüm emeklilerimiz adına soruyorum; bankaların gelirlerini yükseltmek mi başarı? Faiz lobilerini ihya etmek mi başarı? Emeklilere hangi banka ne koşullarda kredi veriyor, hangi bankanın kredi kartında ne avantaj var diye ezberletmek mi başarı?” diye konuştu.

Bu haber ureticihaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SİYASET Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.