SİYASET

Millet-Vekili Konya Basın Buluşması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan, Konya’da Millet-Vekili buluşmaları programında basın mensupları ile bir araya geldi.

Millet-Vekili Konya Basın Buluşması

TARİHTE İLK KEZ SORUNLAR KONTROLDEN ÇIKTI

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan, seçimlerin üzerinden 4 ay geçtiğini hatırlattı. Millet İttifakı olarak bu seçimde iki şeyi başardıklarını söyleyen Doğan, “Muhteşem bir alternatif oluşturmayı başardık. Güçlü bir ittifak kurduk. Seçimi kaybedeceğine en çok inanan kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Siyasette kutuplaşmanın zirve yaptığı bir dönemde farklı düşüncedeki siyasi partiler ittifak etti ve bir araya gelebilmeyi başardı” dedi.

Resim önizlemesi

Seçimden sonra çok zorlu süreçlerin yaşandığını belirten Doğan, ülkenin zam yağmuruna tutulduğunu aktardı. Doğan, “Seçimden sonra faizlere yüzde 300 artış yapıldı. Türkiye’nin her yerinde petrol bulduğunu söyleyenler, yakıta yüzde 100 zam yaptı. Biz, bu tehlikeleri biliyorduk. Tarihte ilk kez sorunlar iktidarın kontrolünden çıktı. 11 ilimizde yer yerinden oynadı. Bazı iller yok oldu. Deprem sonrasında iktidar bir çalışma yaptı. Depremin maliyeti, 94 milyar dolar olarak açıklandı. Olayların sıcaklığı devam ederken, çalışma başlatıldı. Deprem bölgesi için paralar toplandı. Türkiye, bir araya geldi 115 milyar dolar para toplandı. 29 mayıs sabahı dolar kuru 20 TL’idi. 4 ay sonra 27 lirayı aştı. 4 ayda devletin yükü 3.3 trilyon arttı. Devletin bağışıklık sistemi çöktü. Oturduğumuz yerden borçlanıyoruz. Vücudumuz (devlet) kendi kendine mikrop üretir hale geldi. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 16 buçuk milyar. Bu rakam, Türkiye’nin 9 buçuk günlük faiz parası demek. Böyle bir ülke iflah olur mu” şeklinde konuştu.

Resim önizlemesi

ACI TABLO: VATANDAŞTAN DAHA ÇOK VERGİ ALINACAK

“Toplum olarak cinnet geçiriyoruz. Çok büyük sıkıntılarımız var. Sorunlar görülmeye çalışılıyor ancak hiç değişmeyen formüller uygulanıyor” diyen Doğan, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dolar, 2023 yılında ortalama 23.9 TL olacak denildi. Kabul edelim. 2026 yılında ise 47.8 olacak deniliyor. Yani iki kat artacak. Yine kabul ediyoruz. 2023 yılında Türkiye’de 4 trilyon 270 milyar lira vergi toplanacak yazıyor. 2026 yılı için ne kadar vergi toplanacağı yazıyor peki? 11 trilyon 350 milyar olacak deniliyor. Anlamı ne? 2026’ya kadar vatandaştan daha fazla vergi alınacak. ‘Küçüleceksiniz. Bugün geçiremiyorsanız, yarın hiç geçinemeyeceksiniz’ anlamı taşıyor bu.”

KONYA’NIN BİRİKMİŞ BİRÇOK SORUNU VAR

Konya’nın problemleriyle ilgili de konuşan Doğan, şunları kaydetti: “Konya çiftçisi, büyük sıkıntılar çekiyor. Şehirde 23 bine yakın su kuyusu var deniliyor. Gayri resmi ise 62 bin su kuyusundan bahsediliyor. Sonra obruk oluşuyor. Obruk, Konya’nın her tarafında görülüyor artık. Devletin asli vazifesi ön tedbir almaktır. Söylenecek çok şey var.”

 

FETİH VE AHMET ÖZCAN CADDESİ AÇMAK KOLAY DEĞİL

Saadet Partisi GİK Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ise şunları söyledi: “Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ile kurmuş olduğumuz bir grubumuz var ve 20 vekille çalışıyoruz. Meclisin açılmasıyla grubumuz tarafından daha etkili çalışmalar yapılacak. Sahada daha etkin bir şekilde çalışacağız. 2 puanlık bir farkla mevcut iktidar seçimi kazandı. İktidar seçimi kazandı ama bazı açılardan seçimi kaybetti. Bütün imkanlara rağmen 2 puan fark atabildiler. Farklı kazanılmış bir seçim yok. Siyaset ve basın iki önemli kurumdur. Sorumluluklarımız var. Siyaseten biz yanlış ve eksiklikleri dile getiriyoruz. Basın da bu sorumlulukla hareket etmek durumunda. Milli Görüş hareketi, 55. yılını tamamlayacak. Sıkıntılı dönemlerde siyasetimizi ortaya koyarak, ülkeyi rahatlattık. Bugün övünülen ne kadar sanayi hamlesi varsa, zamanında biz ortaya koyduk. 1989 yılında 5 şehirde belediyeleri kazandık. Belediyeciliğin kitabını yazdık. Belediyeler, bugün bile o gün ortaya konulan hizmetlerin ekmeğini yiyor. Ulaşımda, suda, ekmekte Konya en ucuz şehirdi. Şimdi ise ‘Konya’yı birçok alanda en ucuz şehir haline getireceğiz’ gayreti içine girmişler. Zamanında zaten Konya öyleydi. Bugün şehrin temizliği yapılamıyor, çöpler toplanmıyor. Fetih Caddesi, Ahmet Özcan Caddesi açmak basit mesele değil. Bu millet, 21 yıl içinde ciddi şekilde yoruldu. Milli Görüş iktidarıyla birlikte bu şehir ve ülke rahat bir nefes alacak.”

Resim önizlemesi

KONYA'DA BELEDİYE BAŞKANLIĞINI SAADET PARTİLİ İSİM İCRA EDECEK

Açıklamaların ardından Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Doğan, Saadet Partisi'nin 10 milletvekilinin sadece seçim bölgelerinin değil, tüm Türkiye'nin vekili olduğuna dikkat çekti. Doğan, “Saadet ve Gelecek Partisi'nin Konya'da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacak” sorusuna da şöyle yanıt verdi: “Yerel seçimlerden sonra belediye başkanlığını Saadet Partili bir isim icra edecek. 45 gün aday olacak, ertesi gün ise Saadet Partili belediye başkanı olarak açıklama yapacak.”

Resim önizlemesi

Saadet Partisi’nin Millet-Vekili Türkiye Buluşmaları Konya’da Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı öncülüğünde Türbeönü Restoranda gerçekleştirildi. Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan’ın yanı sıra; Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, il başkan yardımcıları ve ilçe başkanları katıldı.

 

AdminAdmin