GÜNCEL

NEÜ’den Ankara’da “Cumhuriyetin 100. Yılında Geleneksel Türk Sanatları Karma Sergisi”

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından organize edilen Cumhuriyetin 100. Yılında Geleneksel Türk Sanatları Karma Sergisi’nin açılışı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Hazine Müzesi'nde gerçekleştirildi.

NEÜ’den Ankara’da “Cumhuriyetin 100. Yılında Geleneksel Türk Sanatları Karma Sergisi”

NEÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanlarının seçkin eserlerinden oluşan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle düzenlenen Cumhuriyetin 100. Yılında Geleneksel Türk Sanatları Karma Sergisi ASBÜ Hazine Müzesi’nde yoğun katılımla açıldı.

Resim önizlemesi

Karma Sergi, ASBÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Şevki Duymaz ve NEÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Fuat Baysal’ın açış konuşmaları ve ardından Prof. Dr. Abdullah Şevki Duymaz'ın katılımcılara belgelerini takdim ederek teşekkür etmesiyle başladı.

Belge takdimi sonrasında katılımcılarla birlikte sergide teşhir edilen eserler gezildi ve ziyaretçiler eser sahiplerinin anlatımları ile bilgilendirildi.

Resim önizlemesi

Sergi hakkında konuşan NEÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çiğdem Önkol Ertunç, Ankara’da açılan “Selçuklu Sultanları Minyatür Sergisi" sonrasında başkentte farklı eserlerden müteşekkil ikinci bir sergi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “Bölümümüzde öğrenim gören öğrencilerin eserlerinin sergilenmesi hem öğrencilerimiz hem de öğretim elemanlarımız için bir onur kaynağı… Bu vesileyle, geleneksel sanatlarımıza gösterdiği ilgi için Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’ya ve Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Yıldırım’a teşekkür ediyorum” dedi.

Resim önizlemesi

Sanatseverlerin büyük teveccüh gösterdiği; hat, tezhip, minyatür ve kalemişi sanatına ait eserlerden oluşan sergi, 6 Ekim 2023 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

AdminAdmin