SİYASET

Mehmet Baykan’dan Anlamlı Davet

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda yaptığı konuşmada 5 Temmuz tarihinde başlayan ve bu yıl 64.sü düzenlenen Uluslararası Nasrettin Hoca şenliklerine tüm vatandaşları davet etti.

Mehmet Baykan’dan Anlamlı Davet

Konuşmasında Nasrettin Hoca’nın asırlara sığmayan bir değer olduğuna değinen Baykan, her kesimin saygı duyduğu çağları aşan bir kişilik olduğuna vurgu yaptı.

 

Baykan Konuşmasının devamında;

Sözlerime, vefatının üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen adına şenlikler, anma etkinlikleri düzenlediğimiz bilge insan Nasrettin Hocamızı yâd ederek başlamak istiyorum.

Vefatının üzerinden yedi asır geçmiş olmasına rağmen toplumsal hafızamızda yer edinmekte, her kesim tarafından saygıyla ve rahmetle anılmaktadır.

Ben bunun çok kıymetli olduğuna inanıyorum. “Ya tutarsa.” “Parayı veren düdüğü çalar.” “Ye kürküm, ye.” gibi ifadelerin genç kardeşlerim arasında bile çok sık kullanılıyor olması, aslında Hocamızın çağımızı ve kuşakları nasıl yakaladığını bizlere gösteriyor.

İlki 21 Haziran 1959 tarihinde düzenlenen Nasrettin Hoca Şenlikleri’nin bu yıl 64’üncüsüne ulaşmış bulunuyoruz.

Bu vesileyle Nasrettin Hocamızı vefatının 738’inci yılında rahmetle anarken

Tüm vatandaşlarımızı Millî Mücadele’mizin ve Büyük Taarruz ’un karargâhı, Nasrettin Hocanın “dünyanın ortası” olarak adlandırdığı, gölüne maya çaldığı kültür şehri Akşehir'de bugün başlayacak görkemli, anlamlı şenliğe davet ediyorum.

Bir taraftan da Nasrettin Hoca anısına üretilmiş ters çalışan saatle sizleri tanıştırmak istiyorum.

Giden zamanı geri getiren, yanlışları düzeltme fırsatı veren bir saattir. Dedi.

 

Bu yıl 64.sü düzenlenen festival 5-10 Temmuz tarihlerinde düzenleniyor, farklı ülkelerden dans ve gösteri gruplarının da katılım sağladığı festival, konserler, yarışmalar ve daha birçok etkinlikle devam edecek,

 

 

AdminAdmin