SİYASET

Mehmet Baykan Ziraat Oda Başkanları İle Bir Araya Geldi

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Mehmet Baykan ve Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Lokman Özturhan Konya Toprak Mahsulleri Ofisinde, TMO yetkilileri ve Konya Meram, Karatay, Selçuklu, Kadınhanı, Kulu, Cihanbeyli, Karapınar ve Altınekin Ziraat Odaları Başkanları bir araya geldiler.

Mehmet Baykan Ziraat Oda Başkanları İle Bir Araya Geldi

Geçtiğimiz günlerde TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ile görüşme gerçekleştiren Baykan mahsul alımlarında yaşanan sorunları kendisine ileterek çözüm noktasında desteklerini talep etmiş,  Ahmet Güldal TMO Genel Müdür Yardımcısı Ümit Orhon ve 2 Daire Başkanını Konya’ya görevlendirerek sorunları yerinde incelemeleri talimatını vermişti. Sahayı inceleyen ve sorunları yerinde gören TMO ekibiyle ve Konya Ziraat Odaları Başkanlarıyla dün Konya Toprak Mahsulleri ofisinde toplantı düzenlendi.

 

Resim önizlemesi

Yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantıda devam eden mahsul alımları ile ilgili üreticilerimizden gelen talep ve şikâyetleri en aza indirilmesi konusunda alınan ve alınacak tedbirler konuşuldu.

Baykan toplantı sonrası yaptığı açıklamada;

Halen hizmet veren 73 alım noktasına ek olarak 7 merkezde daha alıma başlanmış durumda olup üreticinin mağdur olmaması için daha çok alım noktası oluşturulması alım olan yerlerde ise daha hızlı ve çözümcü harekete geçilmesi konusunda ortak karar alındığına değindi.

Üreticilerimizin tüm ürününün ofis tarafından mutlaka alınacağını ve bedellerinin teslimattan 1 ay sonra ödeneceğini bir kez daha teyit ederken randevu sisteminde günlük kapasitenin kullanımı dışında meydana gelen aksaklıklara da çözüm bulunacağını belirtti.

 

AdminAdmin