FUTBOL

Konyaspor Karagümrük Maçına Kupa Morali İle Çıkacak

Konyaspor, Türkiye Kupası’nda hata yapmadı. 3. tur maçında 3. Lig ekiplerinden Erbaaspor’u konuk eden yeşil-beyazlılar, ikinci yarıda bulduğu gollerle adını bir üst tura yazdırdı

Konyaspor Karagümrük Maçına Kupa Morali İle Çıkacak

TÜMOSAN Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası serüvenine iyi başladı. Yeşil-beyazlılar, 3. tur maçında sahasında karşılaştığı 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Tokat temsilcisi Erbaaspor önünde sürprize izin vermedi ve ikinci yarıda bulduğu gollerle sahadan 3-0 galip ayrılarak adını 4. tura yazdırdı. Medaş Büyükşehir Stadı’nda oynanan mücadelede tribünler boş kaldı ve az sayıda taraftar maçı yerinde izledi. Anadolu Kartalı karşılaşmaya yedek ağırlıklı kadro ile çıktı. Konyaspor, maçın ilk devresinde zayıf rakibi karşısında etkili olamadı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, 45 dakika boyunca pozisyon üretme konusunda sıkıntılar yaşadı. Anadolu Kartalı, 7. dakikada Yunus Mallı ile gole yaklaşırken, deneyimli futbolcunun yakın mesafeden çektiği şut kaleci Oğuzhan Dertli’de kaldı.

Konyaspor, 33’de ise yüzde yüzlük gol fırsatından yararlanamadı. Savunmanın kaptırdığı topta gelişen hızlı atakta Muric’in ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Nelson Oliveira’nın vuruşunda kaleci gole izin vermedi. İlk devrenin son anlarında Yunus Mallı’nın serbest vuruştaki ortasında Oğuzhan Ülgün’ün kafa vuruşu dışarı çıktı. İlk yarıda Konyaspor ile denk bir oyun sergileyen konuk takım ise 21. dakikada Anıl Özçelik ile gole yaklaşırken, 21 yaşındaki oyuncunun vuruşu farklı şekilde auta çıktı. Müsabakanın il devresinde gol sesi çıkmadı. Konyaspor, ikinci yarıda daha istekli başladı ve aradığı golü 54. dakikada buldu. Gelişen atakta Niko Rak, düşerken sağ taraftaki boşlukta Robert Muric’i topla buluşturdu.

Ceza sahası sağ çaprazda topla bulaşan Hırvat oyuncu, düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Sürpriz yaşamak istemeyen Konyaspor’da Teknik Direktör Hakan Keleş, işi sıktı tutarak as oyuncuları sahaya sürdü. Anadolu Kartalı, zorlandığı maçta 85. dakikada maçı kopardı. Ceza sahası içinde Louka Prip’in sert şutu üst direkten oyun alanına döndü. Topu iyi takip eden Emrehan Gedikli, oyuna girdikten 1 dakika sonra topu filelere göndererek takımını rahatlattı: 2-0. Son anlarda Louka Prip, ceza sahası dışından şık bir golle sonucu tayin etti ve Konyaspor maçtan 3-0 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından yeşil-beyazlılar, Ziraat Türkiye Kupası’nda adını 4. tura yazdırdı. Öte yandan etkisiz futboldan ötürü ikinci yarıda oyundan alınan bazı oyuncuların ıslıklanması dikkati çekti. Konyaspor kupa galibiyetiyle moral bulurken, Süper Lig’de ise Pazar günü ise evinde Fatih Karagümrük ile karşılaşacak.

AdminAdmin