GÜNCEL

GİV Genel Başkanı Mehmet Koç :’‘Memur Olmayın Girişimci Olun’’

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Genel Başkanı Mehmet Koç, Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde 3-4 Kasım’da düzenlenecek Türkiye Girişimci Buluşması ve 10. GİV Girişimcilik Ödülleri etkinliği öncesinde yaptığı açıklamada, dünyayı son dönemde ortaya çıkan girişimlerin ve girişimcilerin etkilediğini belirterek “ülke olarak gelecekte daha etkin bir yere gelebilmek için girişimcilik çok önemli bir yere sahip. Gençlerimize çağrıda bulunuyorum ülkemize hizmet etmek için memur olmayın girişimci olun” dedi.

GİV Genel Başkanı Mehmet Koç :’‘Memur Olmayın Girişimci Olun’’

Türkiye Girişimci Buluşması ve 10. GİV Girişimcilik Ödülleri etkinliği 3-4 Kasım 2023 tarihlerinde Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından düzenlenen etkinlik, Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Türkiye Gençlik STK'ları Platformu (TGSP), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve KOSGEB iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Türkiye Girişimci Buluşması kapsamında II. Uluslararası Girişimcilik ve İnovasyon Araştırmaları Kongresi (UGİAK 2023) de yapılacak.

Girişimci İşadamları Vakfı Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "3-4 Kasım tarihlerini kapsayan 80 projenin yer aldığı sergi alanları, yaklaşık 40 konuşmacının yer aldığı zirve programı geniş kapsamlı iki günlük programı Konya'mızın ev sahipliğinde yapmış olacağız. Tüm girişimcilerimizi davet ediyoruz"şeklinde konuştu. Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Başkanı Mehmet Koç ise, "Geçen yıl İstanbul'da bu sene ise Konya'da bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Yarın saat 10'da açılışımıza hepinizi davet ediyoruz. Cumartesi günü akşamı ise bir ödül töreni gerçekleştireceğiz. Yüze yakın katılımcımız buraya gelerek stant açacaklar. Ne kadar çok yayılırsa bir o kadar çok vatandaşımız girişimciliğe ilgi gösterir ise bizde bu durumdan memnun oluruz"dedi. Koç konuşmasına şu şekilde devam etti; "Cari bir açığımız var bunun en büyük çözümü ithal ürünleri ülkemizde üretimini sağlamak. Bunu kapatmak ise bizlerin görevidir. GİV olarak 5 binin üzerinde arkadaşımıza eğitim vererek bin arkadaşımıza şirket kurdurmuş bulunmaktayız. Çevremizdeki olaylara şahit oluyorsunuz. Güç denilen şey geçmiş yıllarda kas gücüydü fakat şu an finans piyasalarının hakim olmasıdır. Mümkünse bizler ülkemizi bu yarışın önemli karakteri yerine getirmek isteğimizdir. Türkiye büyük bir ülke. Türkiye artık masalara davetinde düşünmek değil masa kuran bir devlet olmuştur. Girişimcilere bu alanda düşen görev ülkeyi olduğu konumdan daha iyi yerlere getirmektir. Girişimciliğe kendini adamış bizim gibi bir kurum için adı girişimci olan girişimci alanlara baktığı için önemli ve büyük bir şey bundan iftihar ediyoruz. Çünkü ne kadar çok yayılırsa ne kadar çok insan ne kadar çok aileye ne kadar çok birey ne kadar çok öğrenci öğretim görevlisi her bir vatandaşımız ne kadar çok girişimci diye ilgi gösterirse biz vakıf olarak o kadar mutlu oluruz. Girişimci var Vakfı Türkiye'nin temel problemlerinin çoğunun çözümünü girişimcilikte görüyor yani bugün çok önemli bir cari açığımız var. Bugünün problemi değil on yılların 20 yılların problemi. Bunun en büyük çözümü ithalat yapılan ürünleri Türkiye'de yapmak üretmek ve bunları mümkünse ihraç . Biz cari açığımızı kapatabiliriz aslında. Bu sene KOSGEB ile beraber yaptığımız projede 30 firmaya 30 tane girişimciye KOSGEB girişimci organizasyonuyla birer milyon TL hibe ile şirket kurduruyoruz”dedi.

AdminAdmin