ASAYİŞ

Konya’da Trafik Polisleri Yaya Geçidi Kullanımına Dikkat Çekti

Trafik kazalarını önlemek ve trafik düzenini güvenli bir biçimde sağlamak için uyulması gereken bazı kurallar vardır. Konya’da da trafik polisleri bu kuralları hatırlatmak için çeşitli eğitim ve etkinliklerle vatandaşlarda farkındalık oluşturmaya yönelik yoğun çaba sarf ediyor. Ekipler şimdilerde yayaları, yaya geçidini kullanmaları konusunda özen göstermeye davet ediyor. Kentte trafiğin yoğun olduğu yerlerde vatandaşlar tek tek uyarılıyor.

Konya’da Trafik Polisleri Yaya Geçidi Kullanımına Dikkat Çekti

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri trafiği daha güvenli hale getirmek için eğitimlerine devam ediyor. Trafik polisleri yaya ve sürücülerle sık sık yaptığı uyarı mahiyetindeki eğitimleri bu kez yaya geçitleri kullanımı için yaptı.

Kentte trafiğin yoğun olduğu bölgeleri tercih eden polis ekipleri Selçuklu ilçesi Nalçacı – Kule Kavşağı ve benzer yaya geçitlerine konuşlandı. Yaya geçidini kullanmayan vatandaşlar denetime tabi tutulurken yaya geçidini kullanmanın önemi anlatıldı. Yayaların yaya geçidini kullanmadığı takdirde olası bir kazada yayanın kusurlu olacağı da trafik polisleri tarafından anlatıldı.

BASİT AMA ÖNEMLİ BİR KURAL!

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün vatandaşlardaki trafik farkındalığını artırmak amacıyla yürüttüğü etkinlik kameralarla kayıt altına da alındı. Yetkililerse bu eğitimlerle trafik kurallarına uyularak kaza oranlarını azaltmak olduğunu ifade etti. Yayaların karıştığı trafik kazalarında maalesef yayalar ağır hasar alıyor, kimisi hayatını kaybediyor. Yaya geçidi gibi basit görünen ama önemli kurallara uyarak kaza riskini azaltmış oluyoruz.

SÜRÜCÜLER DE YAYA GEÇİTLERİNE DUYARLI OLMALI

Yayaların uyması gerektiği kadar sürücülerin de yaya geçitlerinde duyarlı davranması ve yaya geçidi ihlali yapmaması gerekiyor. Trafik ışıklarının olmadığı yerlerdeki yaya geçitlerinde öncelik daima yayanındır. Sürücülerin hassas davranarak yayalara öncelik tanımaları trafik güvenliği açısından oldukça önem taşıyor. Sürücülerin yaya geçidini ihlal etmesi kaza riskini artırabilecektir. Ayrıca yayaya yol vermemenin 1917 TL cezası var.

AdminAdmin