ASAYİŞ

Konya’da Gelen İhbar ve Şikayetler Üzerine Kafelere Sıkı Denetim

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğü ve Belediye ekipleriyle birlikte son zamanlarda kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünleri kullanıldığı ihbarının artması üzerine kafelere denetim gerçekleştirdi.

Konya’da Gelen İhbar ve Şikayetler Üzerine Kafelere Sıkı Denetim

Yapılan denetimlerde birçok kafeye kapalı alanda tütün ürünlerinin kullanımına izin vermek ve amacı dışında kullanılmaktan (tavla, okey oynatmak) işlem yapıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kapalı alanlarda sigara ve nargile tüketildiği ihbarının artması üzerine harekete geçti. Polis ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğü, Selçuklu ve Meram Belediyesi ekipleri ile birlikte kapalı alanlarda sigara ve nargile tüketimine izin veren iş yerlerine denetim gerçekleştirdi.

Yapılan denetimlerde toplamda 17 kafe denetlenirken 28 kişiye kapalı alanda tütün ve tütün ürünleri kullanmaktan, 12 iş yerine tütün ürünleri kullanımına izin vermekten, 18 kişiye kimlik bildirme kanununa muhalefetten, 5 iş yerine amacı dışında kullanmaktan (tavla, okey oynatmak) ve 1 iş yerine Canlı Müzik belgesi olmamaktan işlem yapıldı.

Yetkililerden yapılan açıklamada gelen ihbarların değerlendirilerek denetimlerin belirli aralıklarla devam edeceği ifade edildi.

AdminAdmin