ASAYİŞ

Konya’da Drift Atan Alkollü Sürücüye Rekor Ceza

Konya’da Drift Attığı Yolda Bir Anda Polisi Karşısında Gören Sürücünün Kaçmaya Çalıştığı Anlar Kameraya Yansıdı

Konya’da Drift Atan Alkollü Sürücüye Rekor Ceza

2022 yılında driftçilere göz açtırmayan Konya polisi 2023’de de driftçilerin  ensesinde.

Selçuklu İlçesi’nde trafiğe açık alanda hem vatandaşların hayatını hem de kendi hayatını hiçe sayarak, sözde eğlenmek maksadıyla, drift atmaya çalışan sürücü adeta polisin nefesini ensesinde hissetti.  

Devriye halinde gezen trafik ekipleri bir aracın drift attığını gördü. Ekipler araca dur ikazında bulundu. Ancak araç sürücüsü gaza bastı ve kaçmaya başladı.

 

KAÇAN SÜRÜCÜ İÇİN TÜM EKİPLER SEFERBER OLDU

Konya polisiyle kaçan sürücü arasında hummalı bir kovalamaca başladı. Ekipler dört bir yandan kaçan aracı yakalamaya çalıştı.

Elektronik Denetleme Sistemi ve Plaka Tanıma Sistemi’nden aracın Yeni İstanbul Caddesi üzerinden tekrar Bosna İstikametine gittiği öğrenildi. Yapılan dur ikazlarına rağmen kaçmaya devam eden sürücü ve polis arasındaki kovalamaca bir süre daha devam etti.

Alkollü Sürücüye Rekor Ceza

Kısa süre sonra yakalanacağını anlayan sürücü telaşla kaldırıma çarptı ve lastiği patladı. Patlayan lastikle kaçmaya devam eden sürücü Konya polisinin yoğun uğraşları sonucunda yakalandı.

İsminin Berat Tunca olduğu öğrenilen sürücünün yapılan alkol kontrolünde 2.48 promil alkollü olduğunun tespit edilmesi üzerine şahsa alkollü araç kullanmak, Drift yapmak, Dur ikazına uymamak, Tehlikeli şerit Değiştirmek, Kırmızı ışık ihlali, Cam filmi ve Abart egzoz maddelerinden toplamda 60.744,00 TL cezai işlem uygulandı.

Söz konusu sürücü adli işlemler için emniyete götürülürken aracı da trafikten men edilerek otoparka çekildi.

AdminAdmin