ASAYİŞ

Konya’da Denetimlerde Kamera Sistemleriyle Trafik Güvenliği En Üst Noktaya Çıkarılıyor

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, karayolu kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını oluşturarak kural ihlalinde bulunan araç ve şahısları tespit etmek amacıyla şehrin birçok noktasına kurulan Plaka Tanıma Sistemleri (PTS), Kent Güvelik Yönetim Sistemleri (KGYS) ve araç üstü kameralar ile denetimlerini sürdürüyor.

 Konya’da  Denetimlerde Kamera Sistemleriyle Trafik Güvenliği En Üst Noktaya Çıkarılıyor

Yayaların ve araç sürücülerinin trafikte güvenli seyretmelerini sağlayarak kurallara uyma seviyesini en üst düzeye çıkarmak amacıyla Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince yapılan denetimlerde, PTS ve KGYS kameraları ile hız ihlallerinin yanı sıra emniyet kemeri takmama ve seyir halinde cep telefonuyla konuşma ihlallerine de cezai işlem uygulanıyor.

DENETİMLERDE YENİ DÖNEM! ARTIK 360 DERECE KAMERALI ARAÇLAR TRAFİKTE OLACAK

Araçların üzerine takılan ve 360 derece çekim yapabilen yüksek çözünürlüklü kameralarla ekipler, hareket halindeyken ve devriye hizmetini yürütürken bir yandan da diğer araç sürücülerini denetleyebiliyor. Aralıksız video kaydı alan ve üzerindeki sensörlerle otomatik olarak hareket edebilen kameralar, trafikte sürücülerin emniyet kemeri takmama, telefonla konuşma gibi ihlallerini tespit ediyor. Ayrıca kamera sisteminin yüz tanıma özelliği de bulunuyor.

BÖLGE TRAFİK EKİPLERİNCE 1141 ARACA KAMERA SİSTEMLERİ İLE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce yaşanan kazaları ve kural ihlallerini en aza indirmek amacıyla 31.10.2023 tarihinden bu yana PTS ve KGYS sistemlerindeki kameralarla “Emniyet Kemeri Kullanmamak” kural ihlalinden 1.056 sürücüye 460.416 TL, seyir halinde iletişim cihazlarını ele alarak araç kullanmak” kural ihlalinden 85 sürücüye 80.835 TL cezai işlem uygulandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, halkın mal ve can güvenliği için denetimlerin 7/24 devam ettiği, kazaların en aza indirilebilmesi ve sürücülerin cezai işleme maruz kalmamaları için kurallara azami ölçüde uymaları gerektiği ifade edildi.

AdminAdmin