ASAYİŞ

Konya’da Abartı Egzoz İhbarları Üzerine Polis Ekipleri Denetimlerini Sıkılaştırdı

Konya Emniyet Müdürlüğü araçlarına abartı egzoz taktırarak vatandaşlara rahatsızlık veren otomobil sürücülerine sıkı denetim gerçekleştirdi

Konya’da Abartı Egzoz İhbarları Üzerine Polis Ekipleri Denetimlerini Sıkılaştırdı

. İşlek caddelerden ara sokaklara kadar birçok noktada denetime tabi tutulan araçlarda tespit edilen çevreyi rahatsız edici ve trafik güvenliğini tehlikeye atacak değişikliklere yasal işlem uygulandı. Denetime takılan araçlar polis kamerasına yansıdı.

Konya’da ihbarların ardı arkası kesilmedi. Kentin birçok noktasında araçlarına abartı egzoz taktırıp sokaklarda yüksek ses çıkartarak çevreye rahatsızlık veren otomobil sürücüleri vatandaşlarca şikayet yağmuruna tutuldu. Sosyal medya, 112 Acil Çağrı Merkezi ve Cimer Sistemi üzerinden yapılan ihbar ve şikayetlerin ardından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

KENTİN HER NOKTASI DENETLENDİ

Trafik ekipleri başta Ankara, Nalçacı, Şefikcan gibi işlek caddeler olmak üzere birçok noktada söz konusu otomobilleri denetime tabi tuttu. Kimi araçlarda abartı egzoz, kimisinde havalı süspansiyon gibi maliyeti 30 bin liralara varan modifiye tespit edildi. Başta abartı egzoz olmak üzere çevreye rahatsızlık veren ve trafik güvenliğini tehlikeye sokacak teknik değişikliklere yasal işlem uygulandı.

EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyse gerçekleştirilen denetimlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Huzur ve güven şehri Konya'da vatandaşların huzur ve sükunetini sağlamak için modifiyeli egzozlarla vatandaşa rahatsızlık veren ve drift atarak hem trafikteki vatandaşların hem de kendi canının hiçe sayan magandaların daima takipçisi olacağız" ifadeleri kullanıldı.

AdminAdmin