EĞİTİM

Konya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, Konya'da İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit'in Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı.

 Konya’da  24 Kasım Öğretmenler Günü, ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Daha sonra İl Müdürü Murat Yiğit ile en kıdemli ve en genç öğretmenimiz Konya Valisi Sayın Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret ettiler.

Selçuklu Kongre Merkezinde yapılan kutlama programına, Selçuklu Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi tarafından organize edilen “Öğretmenler Günü” temalı resim sergisinin açılışı ve enstrümantal müzik dinletisi ile başlandı.

Programın ilk konuşmasını aday öğretmenler adına Selçuklu Dursun Fakih Anadolu Lisesinden Hilal Şimşek Eğer yaptı. Öğretmenliğin insanlığın en kadim ve en vazgeçilmez meslekleri arasında ilk sırada yer aldığını belirten Eğer, meslek hayatı boyunca daima çalışan, ileriye bakan ve etrafına ışık saçan bir öğretmen olmayı dilediğini ifade etti.

Emekli öğretmenler adına konuşma yapan Sami Doğru da kainatın en mükemmel varlığı olan insanı eğitme görevinin öğretmenlere verildiğini belirterek bu mesleğin önemine dikkat çekti.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise “gönül coğrafyamızın kuşattığı her bir karış toprakta, kutlu medeniyetimizi gürbüz bir ağaç gibi yeşerten; ömrünü ilim öğretmeye ve güzel ahlakla insan yetiştirmeye adayan; cümlelere sığmayacak gayret ve fedakârlıkların sahibi meslektaşlarıma, bu anlamlı gün vesilesiyle şükranlarımı sunuyor, tüm öğretmenlerimizi gönülden tebrik ediyorum.” diyerek Aybüke Yalçın’ın, Necmettin Yılmaz’ın, Arzu Özsoy’un, Ayşenur Alkan’ın ve nice şehit öğretmenin devrettikleri bayrağı, daha da ilerilere taşıyan ve taşıyacak olan öğretmenleri saygıyla andığını ifade etti.

Konya Valisi Sayın  Vahdettin Özkan da konuşmasında öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak, gelişim ve kalkınmanın eğitimsiz, dolayısıyla öğretmensiz olamayacağını belirtti. Öğretmenlik mesleğinin insanı odağına alan bir meslek olduğunu ifade eden Sayın Valimiz, öğretmenlere teveccühün daim olması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Yapılan konuşmaların ardından aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

Daha sonra Selçuklu Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu program izlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında il genelinde düzenlenen öğrenciler arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri takdim edildi.

Emekli olan öğretmenlerimize hizmet şeref belgelerinin verilmesinin ardından kutlama programı sona erdi.

AdminAdmin