YEREL

Konya Tarım Fuarı sona erdi

TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen 19. Tarım Fuarı tamamlandı.Avrupa’daki ve Türkiye’deki en büyük tarım fuarının Konya’da yapıldığını söyleyen Önallar Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, “ Daha fazla çalışmak, daha fazla üretmek, daha fazla ihracat yapmak adına bu fuar önemliydi ki bu da ispatlandı” dedi.

Konya Tarım Fuarı sona erdi

KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde tarım sektörünü paydaşlarıyla buluşturan ve 5 gün süren fuara, ziyaretçiler son günde ilgi gösterdi.

Açıldığı ilk günden bu yana yoğun ilgi gören Konya Tarım Fuarı üretimi ve ihracatı teşvik ediyor. Avrupa’daki ve Türkiye’deki en büyük tarım fuarının Konya’da yapıldığını söyleyen Önallar Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, “ Daha fazla çalışmak, daha fazla üretmek, daha fazla ihracat yapmak adına bu fuar önemliydi ki bu da ispatlandı” dedi.

Konya Tarım Fuarı, firmalar ve vatandaşlar açısından dolu dolu geçiyor. Konya Tarım Fuarı’nda teknolojiyle tarımın buluştuğunu aktaran Şenol Önal, “Tarım arazileri azalmakta nüfus artmakta. Geriye teknolojiyle tarımı buluşturmak kaldı. Bunun da adresi Konya Tarım Fuarı’dır” ifadelerine yer verdi. Fuarda bu yıl yurt içinden ve yurt dışından yoğun talep aldıklarını söyleyen Özyeşilyurt Tarım Makineleri Firma Sahibi Hüseyin Koç ise, “Bu yıl düzenlenen fuara ilk günden beri yurt dışından, şehir dışından gelen misafirler var. Bu yılki fuarın çok verimli olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Traktörden biçerdövere, tarımsal mekanizasyondan hasat makinelerine, bitki beslemeden sulama sistemlerine kadar birçok farklı ürünün sergilediği fuarda, katılımcı firmalar yeni geliştirdikleri ürünleri sergileme fırsatı buldu.

96 bin metrekarelik alanda 20 ülkeden 474 firmanın yer aldığı fuar, çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

AdminAdmin