SİYASET

AK Parti Konya Milletvekili Usta ; ''Nerede kaldı kanun, nerede kaldı milletin iradesi?''

ABB Başkanı Yavaş; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve kendisinin cumhurbaşkanı yardımcısı, altılı masadaki genel başkanların milletvekili olarak TBMM’ye girmelerinin daha doğru olduğunu söyledi. AK Parti Konya Milletvekili Usta, Yavaş'ın açıklamasını yanıtladı

AK Parti Konya Milletvekili Usta ; ''Nerede kaldı kanun, nerede kaldı milletin iradesi?''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Millet İttifakı üyesi partilerin genel başkanlarının Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ilan edilmesinin birkaç saate sıkıştırıldığını söyledi.

Yavaş ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve kendisinin cumhurbaşkanı yardımcısı, altılı masadaki genel başkanların milletvekili olarak TBMM’ye girmelerinin daha doğru olduğunu kaydetti.

Yavaş, “Hem ‘parlamento güçsüzleştirildi’ deniliyor. Güçlendirilmiş parlamenter sistem savunuluyor, meclisin eski fonksiyonunu kaybettiği söyleniyor. O zaman genel başkanların milletvekili olup kendi gruplarının başında olmaları gerektiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Usta, Yavaş’ın açıklamalarına yönelik, “Oturun 8 kişi, her biriniz ayrı ayrı devleti ve devletin birimlerini paylaşın. Vazgeçip farklı bir şekilde bir daha paylaşın. Nerede kaldı kanun, nerede kaldı Anayasa, en önemlisi nerede kaldı milletin iradesi?” dedi.

AdminAdmin