SAĞLIK

Konya Şehir Hastanesi’nde Çocuk KVC Yenilendi

Yurdun dört bir yanından acil müdahale gereksinimiyle gelen kalp hastası bebeklerin şifa kapısı olan Konya Şehir Hastanesi Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesi (Çocuk KVC) yenilendi.

Konya Şehir Hastanesi’nde Çocuk KVC Yenilendi

Daha önce Konya Şehir Hastanesi çocuk yoğun bakım servisi içerisinde kendilerine ayrılan alanda hizmet sunan Çocuk KVC Ünitesi, hastane içerisinde gerçekleştirilen düzenleme ve tadilatların ardından müstakil bir alanda ameliyathaneye daha yakın bir konumda 10 yatak kapasitesi ile hizmet sunmaya başladı.

‘Türkiye'deki ender merkezlerden’

Resim önizlemesi

Konya Şehir Hastanesi’nde oluşturulan 10 yataklı çocuk kalp damar cerrahisi yoğun bakım ünitesinin, her türlü kalp hastalığına müdahale edilebilecek teknik altyapıya sahip olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Ülkemizin çeşitli şehirlerinden ve ilimizden 112 aracılığı ile hastanemize nakli gerçekleştirilen yüzlerce bebeğimiz bu merkezimizde şifa bulmuştur” şeklinde konuşarak ünitenin ülkemizdeki ender merkezlerden olduğunu belirtti.

 

‘Hava ambulansıyla farklı şehirlerden hasta almaktayız’

Resim önizlemesi

Çocuk KVC yoğun bakım ünitesinde, çocuk kalp sağlığını ilgilendiren her türlü teknik donanımın yer aldığını, alanında uzman hekim ve sağlık çalışanlarının 7/24 görev yaptığını belirten Prof. Dr. Koç, “Hava ambulansıyla Gaziantep, Kahramanmaraş, Denizli, Antalya, Trabzon, Sivas, Kayseri, Hakkâri, Diyarbakır gibi farklı şehirlerden hasta transferi yapılan merkezimizde her zaman hasta alabilecek durumdayız. Tedavisi zor ve ölümle sonuçlanabilecek kadar ağır vakalar, ünitemizdeki geniş imkânlar ve uzman hekimlerimizin tecrübesi ile çözüme kavuşturulmaktadır" diyerek merkezin ülkemiz açısından önemine vurgu yaptı.

 

Resim önizlemesi

 

 

 

AdminAdmin