ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 29-05-2026 21:37   Güncelleme : 29-05-2026 21:46

Konya NEÜ Tıp Fakültesinin Sağlık Camiasını Yasa Boğan Kaza

Şehrin en yoğun tıp merkezlerinden biri olan Necmeddin Erbakan Meram Tıp Fakültesinde , her gün onlarca canın hayata tutunması için mücadele veren genç bir personelin ani ölümü tüm meslektaşlarını gözyaşlarına boğdu.

Konya  NEÜ Tıp Fakültesinin Sağlık Camiasını Yasa Boğan Kaza

 Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesinde  bugün kelimenin tam anlamıyla matem havası vardı. Hastanenin  yoğun ve stresli bölümlerinin başında gelen Acil Servis bünyesinde görev yapan, hastaların şifa bulması için büyük bir özveriyle çalışan Sude Pala, yaşamını yitirdi. Genç sağlık çalışanının hayat dolu enerjisiyle koridorlarda bıraktığı izler henüz çok tazeyken gelen bu vefat haberi, tıp fakültesindeki mesai arkadaşlarını derin bir sessizliğe ve yasa sürükledi.Hastanede her gün ambulanstan inen yaralıları hayatta tutabilmek için saniyelerle yarışan ekibin parçası olan Sude Pala, maalesef bu kez kendisi acil müdahaleye muhtaç bir durumun kurbanı oldu. Genç kadının, mesai saatleri dışındayken geçirmiş olduğu elim bir trafik kazasında ağır yaralandığı ve yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşam savaşını kaybettiği öğrenildi. Hayatının henüz çok başında, mesleğinin baharındaki bir profesyonelin yollardaki o amansız kazada can vermesi, tüm tıp fakültesi yönetimini ve şehirdeki sağlık otoritelerini derinden yaraladı.

708558893 4199081823738122 2766462890265657378 N

Gözyaşlarının sel olduğu tıp fakültesinde, idari yönetim tarafından da kurumsal düzeyde derin üzüntüyü ifade eden bir taziye mesajı yayımlandı. Sude Pala’nın sadece bir çalışan değil, aynı zamanda hastane ailesinin çok kıymetli bir parçası ve mesai arkadaşı olduğu vurgulanan açıklamada, acının büyüklüğüne dikkat çekildi. Hastane idaresi, yayınladığı mesajda "Merhumeye Allah’tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve tüm hastane çalışanlarımıza başsağlığı ve sabırlar dileriz" ifadelerine yer vererek ailenin acısını paylaştıklarını belirtti.

İmdat YAYLAİmdat YAYLA