ASAYİŞ

Konya Narkotik Polisi Adeta Bayram Temizliği Yapıyor

Konya’da Narkotik ekiplerince yapılan saha çalışmalarında Selçuklu İlçesi Yeni İstanbul Caddesi üzerinde şüphe üzerine durdurulan bir şahsın üst aramasında üzerinde bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. İsminin Abdullah A. olduğu öğrenilen şahısla yapılan görüşmede uyuşturucuyu 16 CAT plakalı otomobille dolaşan birinden satın aldığı anlaşıldı ve araç takibe alındı. Polis ekiplerini fark ederek kaçmaya çalışan şahıs kısa süreli kovalamacanın ardından yakalandı. Şahsın evinde yapılan aramada yüklü miktarda uyuşturucu madde ve altın ele geçirildi.

 Konya Narkotik Polisi Adeta Bayram Temizliği Yapıyor

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zehir tacirleri ve uyuşturucu satıcıları tarafından piyasaya sürülmek üzere hazırlanan uyuşturucu maddelerin ele geçirilmesine yönelik çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürüyor.

 

Narkotik ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında bir şahsın aracıyla uyuşturucu satıcılığı yaptığı tespit edildi. Bunun üzerine takibe alınan şahıs polisleri görünce otomobilin camından 90 gram sentetik uyuşturucu maddesini atarak kaçmaya başladı.

 

ÇELİK KASADAN UYUŞTURUCU ÇIKTI

 

Kısa süreli yaşanan kovalamacanın ardından zehir taciri yakalanarak gözaltına alındı. Mert K. isimli şahsın evinde yapılan aramada: çelik kasa içerisine saklamış vaziyette 940 gram Sentetik Uyuşturucu Maddesi, uyuşturucu madde yapımında kullanılan bir miktar Ham Madde, 56 adet Uyuşturucu Hap Maddesi ve suçtan elde edildiği değerlendirilen toplam 568 Bin TL değerinde kıymetli maden ele geçirildi.

 

Olayla ilgili Mert K. hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan, Abdullah A. hakkında Uyuşturucu Madde Kullanmak Suçlarından adli işlem başlatıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince adeta bayram temizliği yapıldı. Haklarında hırsızlık, cinayet, yağma ve çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası ve yakalama emri bulunan, toplamda 566 yıl hapis cezası bulunan 118 kişi eş zamanlı operasyonla yakalandı. 

Bayrama sayılı günler kala Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan şahıslar Büro Amirliği koordinesinde Konya il merkezinde, 44 ekip ve 112 personel ile kesinleşmiş hapis cezası ve yakalama emri bulunan şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Konya Emniyetinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonda: Tatlıcak Mahallesinde kendisini polis olarak tanıtıp insanların değerli eşyalarını gasp eden ve 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Faruk Horasan (39) ile kasten öldürme, silahla yağma, hırsızlık, kasten yaralama, suç örgütü kurma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve daha birçok suçtan aranan, kesinleşmiş toplamda 566 yıl hapis cezası ve yakalama emri bulunan toplamda 118 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

KESİNLEŞMİŞ 566 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN 67 ŞAHIS CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonda yakalanan 118 şahıstan 67’si cezaevine gönderilirken 51 şahıs ise ifadeleri alınmak üzere adli mercilere sevk edildi.

 

AdminAdmin