ASAYİŞ

Konya Narkotik Ekiplerinden Büyük Operasyon

Narkotik Ekiplerinin uyuşturucuyla mücadelesi kararlılıkla devam ediyor. Konya’da Narkotik ekipleri, il dışından getirilen yüklü miktarda uyuşturucunun teslimatı yapılacağı anda baskın yaptı. Olayla ilgili yakalanan 4 kişi tutuklanırken operasyon anı ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

 Konya Narkotik Ekiplerinden Büyük  Operasyon

Konya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, film sahnelerini aratmayan başarılı bir operasyona imza attı. Narkotik ekiplerinin yaptığı çalışmalar kapsamında, M.İ ve E.K isimli şahısların Konya’ya yüklü miktarda uyuşturucu sevkiyatı yapacağı tespit edildi.

Takibe alınan şahıslar Konya iline bir tır ile giriş yaptı. Şahısları uzaktan takibe alan Narkotik ekipleri alışveriş anına kadar sessizce takiplerini sürdürdü. Tır’ın Yeni İstanbul Caddesi üzerinde kenara çekip beklemesi üzerine ekipler uzaktan uyuşturucuyu teslim alacak şahsın gelmesini bekledi.

Yaklaşık 10 dakika sonra tırın önüne uyuşturucu teslimatı için içerisinde S.A ve eşi M.A’nın olduğu bir kamyonet yanaştı. S.A otomobilinden inerek tıra doğru yürümeye başladığı esnada narkotik ekipleri düğmeye bastı.

OPERASYON ANI SANİYE SANİYE GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Zehir tacirlerine düzenlenen operasyon anı ise saniye saniye kameralara yansıdı. Şüphelinin tıra doğru yöneldiği esnada narkotik ekibi hızla gelerek kamyonetin önünü kesti. Polisin geldiğini gören S.A kamyonete binerek kaçmak istedi. Ancak; narkotik ekibi, önünü kestiği için kaldırıma ve polis aracına çarparak ilerleyemedi. Teyakkuzda olan narkotik ekibi aracını sağa doğru kırarak şüphelinin aracının önünü tamamen kapattı. Ardından gelen takviye ekipler de silahlarını çekerek şüpheli şahısları araçlarından indirip yere yatırdı.

Narkotik ekiplerinin tırda yaptığı aramada, piyasa değeri 10 Milyon TL olduğu değerlendirilen 2.000 gram Metamfetamin maddesi ve 3.020 gram Kokain maddesi ele geçirildi.

4 ZEHİR TACİRİ TUTUKLANDI

Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Nakletmek ve Kullanmak suçlarından gözaltına alınan 4 zehir taciri emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AdminAdmin