ASAYİŞ

Konya Emniyetinden “Yük Taşıyan Araçlara” Özel Denetim

Konya’da Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleleri, “Yük Taşıyan Araçlara” özel denetim gerçekleştirdi.

Konya Emniyetinden “Yük Taşıyan Araçlara” Özel Denetim

Konya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, kazalara neden olan ihlallerin önlenmesi, araçların trafiğe uygun hale getirilmesi ve sürücülerin trafik kurallarına uyma düzenlerinin artırılması amacıyla 13 noktada Yük Taşıyan Araçlara özel denetimler gerçekleştirdi.

Şehirlerarası karayolu üzerinde yük taşımacılığı yapan kamyon, çekici ve tanker cinsi araç şoförlerinin yapmış oldukları kural ihlalleri, şehirlerarası yollarda trafik güvenliğini tehdit ediyor. Yapılan denetimlerde, bu araçların ağırlık ve hacimlerinin büyük ölçekte olması nedeniyle yaşanabilecek kazaların şiddeti ve sonucu ağır olacağı için Trafik ekiplerince kaza oranlarının sıfıra indirilmesi amaçlanıyor.

12 Ekim Perşembe günü gerçekleşen denetimlerde Bölge Trafik ekiplerince, yük taşıyan araçların takograf kayıtları, taşınan yükün ağırlığı ve mevzuata uygunluğu, lastik, arka ve yan koruma çerçevesi, arka işaret levhası, ışık donanımlarının mevzuata uygunluğu ve yetki belgeleri titizlikle kontrol edildi.

KURALLARA UYMAYAN SÜRÜCÜLERE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Konya iline bağlı şehirlerarası yollarda 13 noktada yapılan denetimlerde: 1776 araç denetlenerek kural ihlali yapan 97 araca 111.803 tl cezai işlem uygulandı.

“DENETİMLERİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada kazaların sıfıra indirilmesi için denetimlerin aralıksız sürdürüleceği bildirildi.

AdminAdmin