GÜNCEL

KGC, Hataylı Meslektaşlarını Unutmadı

Konya Gazeteciler Cemiyeti, paydaş kurumların destekleriyle temin ettiği bilgisayarları Hatay ve İskenderun’da faaliyet gösteren gazetecilere teslim etti. Hataylı gazeteciler, Konya’yı her an her yerde yanlarında gördüklerini belirtti

KGC, Hataylı  Meslektaşlarını Unutmadı

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak yorumlanan depremin yaraları devlet – millet işbirliği ile sarılmaya devam ediyor. Depremin yıkıcı etkisinin en çok hissedildiği şehirlerden biri olan Hatay’ı ziyaret eden Konya Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, bölgede incelemeler yaptıktan sonra Hatay ve İskenderun’daki meslektaşları ile biraraya geldi.

‘GÖNÜL BİRLİĞİMİZİN SEMBOLÜ OLSUN’

Konya Gazeteciler Cemiyeti, Hatay ve İskenderun ziyaretlerinde Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Meram Belediyesi ve Karatay Belediyesi’nin destekleriyle temin edilen dizüstü bilgisayarları da Hatay ve İskenderun’da yayın yapan gazetecilere teslim etti.

Ziyaretin ilk durağı İskenderun Gazeteciler Cemiyeti oldu. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar ve yönetim kurulu üyeleriyle biraraya gelen Konyalı gazeteciler, İskenderun’daki son durumu, gazetecilerin bölge insanının haber alma hakkını teslim etmek için gösterdikleri mücadeleyi ve zor şartlar altında işlerini nasıl yaptıklarını bölgedeki meslektaşlarından dinledi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, “Depremin izlerini ve etkilerini halen sürdürdüğü İskenderun’da meslektaşlarımızın zor şartlar altında işlerini yapmaya çalıştıklarını biliyoruz. Bu dönemde bir bilgisayarın, bir masanın, bir fotoğraf makinesinin ne kadar kıymetli olduğunu buraya gelince ve ellerindeki kıt imkanlarla işlerini yapmaya çalışan meslektaşlarımızı görünce daha iyi anlıyoruz. Bu gerçekten hareketle Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak bölgedeki meslektaşlarımız için ne yapabileceğimizi düşündük. Her kuruma bir bilgisayar temin etmek gerektiği kanaatimiz oluştu. Sağolsunlar Konya Valiliğimiz, Konya Büyükşehir Belediyemiz, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyelerimiz ile yaptığımız işbirliği sonucu temin ettiğimiz bilgisayarları buraya getirdik. Tabi ihtiyaçlar silsilesine bakınca belki çok küçük görülebilir ama biz, gönül birlikteliğimizi göstermek adına da bu çalışmayı yaptık. İnşallah buradaki meslektaşlarımız bu bilgisayarlarla İskenderun’un güzelliklerini, gücünü, iyi yönlerini paylaşacak haberler yazarlar. İnşallah bir daha böyle büyük felaketler bir daha yaşanmaz” ifadelerini kullandı.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar da “Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve tüm yönetim kurulu üyelerine minnettarız. Konya’yı zaten depremin ilk anından bu yana hep yanımızda hissetmiştik. Allah tüm Konya halkından razı olsun. Bugün Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin bize teslim ettiği bu bilgisayarlar da aslında kardeşliğimizin, dostluğumuzun bir nişanesidir. Bizim için bu süreçte hakikaten bu hediye çok kıymetli ve anlamlı” diye konuştu.

İSKENDERUN BELEDİYE BAŞKANI’NDAN KONYA’YA ÖVGÜLER

İskenderun’daki ziyaretin ikinci durağı İskenderun Belediye Başkanlığı oldu. Başkan Mehmet Fatih Tosyalı ile görüşen Konya Gazeteciler Cemiyeti heyeti, İskenderun’da depremin yaralarını sarmak ve ilçeyi yeniden ayağa kaldırmak için yürütülen faaliyetleri anlattı. İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, “Kelimelerin anlamını yitirdiği, hayat ile ölüm arasındaki o ince çizginin üzerinde durmaya çalıştığımız depremi hiçbirimiz unutmadık, unutamayız. Ama depremden sonraki süreçte bizim için canhıraş bir şekilde çalışan, sadece insani yardımlarla değil, şehir altyapısını da yeniden diriltmek için insan gücünü ve imkanlarını da buraya yönlendiren belediyelerimizi de unutamayız. Bu anlamda Konya bizim için çok kıymetli. Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyeleri ve topyekun olarak Konya, depremin ilk gününden itibaren hep yanımızdaydı. Bugün de halen bu bölgede varlıklarını yakından hissediyoruz. Buradaki büyük deprem için anlatılmaz yaşanır yorumunu yapıyorsak, Konya’nın bizim için yaptıklarını da anlatamaya kelimelerimiz yetmez. Tüm Konya’ya minnettarız, şükran borçluyuz. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

HATAY YENİDEN HAYAT BULMAYA ÇALIŞIYOR

İskenderun ziyaretlerinin ardından Konya Gazeteciler Cemiyeti Hatay’ı da ziyaret etti. Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve yönetimiyle görüşen Konyalı gazeteciler, depremin ardından yaşananları meslektaşlarından dinledi. Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Mazmanoğlu, “Bir günde hayalet bir şehir ortaya çıktı. Bugün sizin de görüp gözlemlediğiniz üzere Hatay yerle bir olmuş durumda. Biz burada, kendi topraklarımızda yeniden hayata tutunmaya çalışıyoruz. Tabi bu süreç kolay olmayacak. Özellikle gazetecilerimiz için de zor bir süreç. İlçeleriyle birlikte sadece Hatay’da 27 meslektaşımız depremde hayatını kaybetti. Hayatta kalanlarımız için de daha zor bir sınav başlamıştı. Çünkü Hatay’ın sesini duyurmamız gerekiyordu. Ama sesimiz çıkmıyordu. Ne çalışabileceğimiz bir ofisimiz, ne bilgisayarımız, ne fotoğraf makinemiz kalmamıştı. Bir çoğumuzun evi barkı dahi yıkılıp viran oldu. Bu zor zamanımızda her daim desteğini yanımızda hissettiğimiz Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir nezdinde tüm yönetiminize ve Konyalı meslektaşlarımıza bize verdikleri maddi ve manevi desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz. Bugün vermiş olduğunuz hediyeler de bizim için büyük anlam taşıyor” ifadelerini kullandı.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti için temin edilen konteynerde gerçekleşen ziyaretin sonunda Konyalı gazeteciler Hataylı meslektaşlarına bilgisayarlarını takdim etti.

 

AdminAdmin