YEREL

Asperger Sendromuna Rağmen Büyük İşler Başardı

Asperger sendromu olarak bilinen yüksek fonksiyonlu otizm hastası ve yazar – çizer Mehmet Mesut Uygun Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’ya makamında ziyaret ederek, kaleme aldığı ‘Çağdaş Nasreddin Hoca’ isimli kitabını hediye etti.

Asperger Sendromuna Rağmen Büyük İşler Başardı

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’ya kitabın içeriğiyle ilgili bilgiler veren Mehmet Mesut Uygun; “Özel gereksinimli arkadaşlarıma örnek olunması ve mizah anlayışları, olaylara farklı açılardan bakabilme yetileri yoluyla okuyucularım da bir nebzede olsa tebessüm oluşturma ve onları farklı düşüncelere yöneltmek amacıyla bu kitabı yazmaya karar verdim. Bu sebeple de kitabımı her kademeden her insana hediye ediyor, bu dünya ile tanıştırıyorum. Belediye Başkanımız Sayın Dr. Salih Akkaya Bey’e misafirperverliği için kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

Başkan Akkaya; “Asperger sendromu olarak bilinen bir rahatsızlığa sahip olan genç kardeşimiz Mehmet Mesut Uygun’un kaleme almış olduğu ‘Çağdaş Nasreddin Hoca’ isimli kitabını bana hediye etmesiyle çok mutlu oldum. Bu anlamlı çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonrasında Akkaya, Uygun’a Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saatini de armağan etti. Ardından, Uygun ve ailesi Akşehir’in tarihi ve kültürel mekânlarını rehber eşliğinde gezerek, Akşehir’in tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret etti.

 

 

AdminAdmin