YEREL

Karatay Belediyesi, “1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi”Ne Ev Sahipliği Yapacak

Karatay, önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliğiyle; “1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi” Konya’da yapılıyor. Sağlık politikalarından sağlık hizmetlerine, bulaşıcı hastalıklardan korunmadan bağımlılığa, sağlık eğitimlerinden afet ve salgın durumlarında sağlık hizmetleri ile gıda güvenliğine kadar daha birçok konunun konuşulacağı ve önemli bildirilerin sunulacağı organizasyon, 1-2 Aralık tarihleri arasında Karatay Termal Tatil Köyü’nde gerçekleştirilecek.

Karatay Belediyesi, “1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi”Ne Ev Sahipliği Yapacak

“1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi” 1-2 Aralık tarihleri arasında Karatay’da gerçekleştiriliyor. Karatay Termal Tatil Köyü’nde yapılacak organizasyon; Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin işbirliğiyle yapılıyor

SAĞLIK ALANINDAKİ TÜM DEĞİŞİM VE GELİŞMELER KARATAY’DA KONUŞULACAK

İki gün boyunca sürecek olan ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek kongrede sağlık politikalarından sağlık hizmetleri ve sağlık alanındaki eğitimlere, bulaşıcı hastalıklardan korunmadan bağımlılığa, afet ve salgın durumlarında sağlık hizmetlerinden çocuk sağlığı ile gıda güvenliğine kadar daha birçok konu ayrıntılarıyla konuşulacak.

Türkiye’nin yanı sıra Amerika, İngiltere, Litvanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İran, Endonezya ve Malezya olmak üzere 7 ülkeden 300’ü aşkın katılımcı “1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi’nde yer alacak. Öğrenciler, Sağlık Çalışanları, Sağlık Hizmetleri, Hastalar, Hastalıklar ve olgu sunumlarının yanı sıra kadın, çocuk ve evsizler gibi toplumda dezavantajlı durumda bulunan gruplara yönelik araştırmaları içeren 200’ün üzerinde bildiri sunulacak.

Sağlık alanında ulusal ve uluslararası platformlarda çalışma yapan araştırmacılar ile akademisyenlerin yanında öğrenciler ve sağlık çalışanlarının birbiriyle tanışması, tecrübe paylaşımının sağlanması ile yeni akademik çalışmalar ve sosyal politikalara katkı sunması da, “1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi”nin önemli hedefleri arasında yer alıyor.

 

AdminAdmin