GÜNCEL

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’dan Yeni Yıl Mesajı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı. Mesajında 2024’ün ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Hasan Kılca, 2019’dan bu yana Karatay için hizmet ve yatırımlarla dolu adımlar attıklarını altını çizdi. Hasan Kılca; “2023 belediyecilik çalışmalarımız açısından oldukça verimli geçti. Üzerimizdeki büyük emanetin sorumluluğuyla Karatay’ımızın nerede neye ihtiyacı varsa elimizi taşın altına koymaktan asla geri durmadık” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’dan Yeni Yıl Mesajı

Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 2024’ün ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diledi.

6 ŞUBAT DEPREMLERİ’NİN ETKİLERİNİN BİR AN ÖNCE ATLATILABİLMESİ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA GAYRET ETTİK

Mesajında, “Bazı yıllar büyük olaylara, tarihi duygulara şahitlik eder ve unutmak zor olur” diyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “2023 yılı hepimiz için zor geçen o yıllardan oldu. Henüz senenin ilk aylarında asrın felaketini yaşadık. 11 şehrin doğrudan etkilendiği 6 Şubat Depremlerinde maalesef binlerce canımızı kaybettik. Yaşadığımız büyük acıyı tarif etmek çok zor. Hamdolsun necip milletimizin gösterdiği birlik ve beraberlik, devletimizin azim ve kararlılığıyla birleşti ve yaralar çok daha hızlı sarıldı. Konya olarak bölgeye ilk gidenlerden olduk. Sizlerin dua ve desteğiyle arama kurtarmadan çevre temizliğine, geçici konaklama alanları yapımından gıda ve ihtiyaç malzemesi tedarikine kadar tüm alanlarda çalışmalar yaptık. Karatay Belediyesi olarak deprem bölgesindeki sorumluluğumuzu şehrimizde de devam ettirdik. Kısa sürede ilçemiz sınırları içerisinde 7 bloktan oluşan konukevimizi inşa ederek bir Ramazan ayı içerisinde depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Son ihtiyaç giderilene kadar üzerimize ne düşerse yapmaya devam edeceğiz. Allah, böyle acıları bir daha yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

2023 BELEDİYECİLİK ÇALIŞMALARIMIZ AÇISINDAN ÇOK VERİMLİ GEÇTİ

2023’ün belediyecilik faaliyetleri açısından oldukça verimli bir yıl olduğuna vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, birçok alanda önemli işlere imza attıklarını aktardı.

Hasan Kılca, şöyle devam etti; “Ulaşımdan yeni tesislere, sosyal alanlardan park çalışmalarımıza kadar yüzlerce hizmeti Karatay’ımıza kazandırdık. Yeni sağlık tesislerimizi hizmete sunduk ve duraksamadan yenilerinin yapımına başladık. İlçemizin derslik sayısını artıracak yeni okul yapımlarımıza 2023 yılında da devam ettik. Büyük bölümü yeşil kuşak parklardan oluşan 36 yeni park ve yeşil alanı daha bu yıl içerisinde tamamladık ve hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Ulaşımda da büyük adımlar attık. Toplamda 260 kilometrelik yol çalışması yaparak, merkezde caddelerimizi, sokaklarımızı, sanayi yollarımızı; merkeze uzak mahallelerimizde bağlantı yollarımızı yeniledik. Sadece bir yılda 765 bin metrekare kilitli parke uygulaması yaptık. 2023 yılında hizmete açtığımız parke fabrikamızdaki üretimlerimizle milyonlarca lira tasarruf sağladık. Aşevimizi, kültür ve sanat akademimizi, gençlik merkezlerimizi, halı sahalarımızı, kütüphanelerimizi, mahallelerimizde konak, sosyal tesis ve iş yerlerimizi hizmete açtık. Bir yandan tamamladığımız spor tesislerimizi gençlerimizi hizmete sunarken, diğer yandan da Karatay Kapalı Tenis Kortu ve Karatay Spor Merkezi gibi büyük spor tesislerimizin yapımına başladık. Restore ettiğimiz geleneksel yapılarımız ve hizmete açtığımız yeni Kafe Karatay şubelerimiz; yapımını sürdürdüğümüz kültür merkezimiz, Türkiye’nin en büyüğü olacak Engelsiz Yaşam Merkezimiz ve Hoş Kubbe Millet Kütüphanemiz, 2023 yılında Karatay’ımıza kazandırdığımız yatırımlarımızdan sadece bazıları.”

ÜZERİMİZDEKİ BÜYÜK EMANETİN SORUMLULUĞUYLA KARATAY’IMIZIN NEYE İHTİYACI VARSA ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN GERİ DURMADIK

Kılca, fiziki yatırımlarının yanı sıra sosyal, kültürel ve özellikle de gençlik ile eğitime yönelik de birçok yatırımı ve projeyi hayata geçirdiklerini aktardı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yeni yıl mesajında; “Tüm 1’inci sınıflarımıza çanta ve kırtasiye desteği, her eve ücretsiz TÜBİTAK bilim dergileri aboneliği, üniversiteye ilk kayıtta nakdi destek, üniversite sınavında kayıt ücreti desteği, spor okulları, ROBOKARATAY projesi, yarışmalar ve kaynak kitap desteği gibi uygulamaları Karatay’ımızdaki çocuklarımıza ve gençlerimize düzenli olarak sunmaya 2023 yılında da devam ettik. Sadece 2023 yılında yaptığımız ve burada kısa sürede bir kısmını sayabildiğim bu yatırımlarımızın tamamını borçlanmaya gitmeden yüzde 100 öz kaynaklarımızla yaptık. Üzerimizdeki büyük emanetin sorumluluğuyla Karatay’ımızın hangi alanda neye ihtiyacı varsa o alanda elimizi taşın altına koymaktan asla geri durmadık. Bunca bereketli çalışmanın temelinde de samimiyet kaidesinin üzerine inşa ettiğimiz birlik ve beraberliğimizin olduğuna inanıyorum.

Bir şehir topla tüfekle değil sevgi, samimiyet ve sağduyuyla fethedilir. Bunun en güzel örneği de Mekke’dir. Ben bu vesileyle Mekke’nin Fethi’nin yıl dönümünü de en içten duygularımla kutluyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 2024’ün ilçemiz, şehrimiz, ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için sağlık başta olmak üzere güzellikler ve hayırlar getirmesini diliyor, tüm hemşehrilerimin yeni yılın tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin