SAĞLIK

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi genel değerlendirme toplantısı (İlk 9 Ay) İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi. Hastane Başhekimi Uz. Dr. Erkan Ataş ile birlikte tüm hastane yöneticilerinin, uzman hekimlerin ve servis sorumlu hemşirelerinin katıldığı toplantı da hastanede sunulan sağlık hizmetleri istatistiksel veriler eşliğinde ele alınarak tespit edilen sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi  Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin üstlendiği role göre en nitelikli sağlık hizmetini vatandaşlara sunduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “Özellikle pandemi döneminde ciddi şekilde düşen muayene ve ameliyat oranlarının şu anda pandemi öncesinde yakalanan rakamlara tekrardan ulaşması bizleri mutlu etmektedir. Bu rakamların her geçen gün daha da yukarı seviyelere ulaşmasını arzu ediyoruz” diyerek tüm çalışanlara teşekkür etti.

Resim önizlemesi

 

‘MHRS sayısı arttırıldı, bakılan hasta sayısı 3 katına yükseldi’

 

395 yatak kapasiteli hastanede, 66’sı uzman hekim olmak üzere toplamda 96 hekimin görev yaptığını söyleyen Prof. Dr. Koç, ebe, hemşire ve diğer çalışanlarla birlikte toplam sayının 979 olduğunu belirtti. Vatandaşların MHRS üzerinden randevu alımlarında yaşadıkları sıkıntıyı gidermeye yönelik önceki toplantılarda alınan tedbirlerin sonuç verdiğini belirten Prof. Dr. Koç, “Hastanemizde görevli hekim sayısının artması ile birlikte MHRS sayıları da önemli ölçüde yükselmiştir. 2022 yılında aylık 6.422 vatandaşımız MHRS ile randevusunu alırken bu sene aylık ortalamamız geçen seneye göre üç katın üzerinde artış göstermiş ve MHRS sayımız aylık 20 binin üzerinde gerçekleşmiştir. Aynı şekilde bir ayda bakılan hasta sayımızda 22 binlerden 35 binli rakamlara yükselmiştir” şeklinde konuşarak özellikle randevu alma konusunda yaşanan sıkıntıları en aza indirmeyi başardıklarını söyledi. 2022 yılının ilk 9 aylık diliminde hastaneden 203 bin 661 hastanın tedavi hizmeti aldığını da hatırlatan Prof. Dr. Koç, bu sayının 2023 yılı ilk 9 ayında 320 bin 859’a yükseldiğini de vurguladı.

Resim önizlemesi

‘Doğumlar, tek kişilik odalarda

 

Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde doğum sancıları başlayan hastaların yatırılıp taburcu olana kadar takip edildiği, içerisinde banyo ve tuvaletin bulunduğu tek kişilik odalarda doğumların gerçekleştirildiği 16 adet TDL (travay-doğum-lohusa ) odası bulunduğunu ifade eden Prof. Koç, “Günde ortalama 20 doğumun gerçekleştirildiği hastanemizde, 45 yatak kapasiteli yeni doğan yoğun bakım, 15 yatak kapasiteli çocuk yoğun bakım ve 6 yataklı çocuk palyatif merkezimiz ile hastalarımıza özellikli hizmetler sunulmaktadır” dedi.

Resim önizlemesi

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’un konuşmasının ardından Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı tarafından sunum gerçekleştirildi. Toplantı, yapılan sunumun ardından genel değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.

Resim önizlemesi

 

AdminAdmin