SİYASET

İYİ Partili Yokuş ’tan Cep Yakan Şeker Fiyatlarına Tepki

Ramazan bayramının yaklaşmasıyla tezgâhlardaki yerini alan şeker fiyatları cep yakıyor. Konya’da bayram şekeri satışı yapan bir alışveriş merkezini ziyaret eden İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, kilogramı 200 ila 400 lira arasında değişen çikolata fiyatları karşısında şok oldu. Duruma tepki gösteren Yokuş, “Vatandaş bu fiyatlarla ağız tadıyla nasıl bayram yapacak? Şekerin tanesi 5 ya da 10 liraya geliyor” dedi.

İYİ Partili Yokuş ’tan Cep Yakan Şeker Fiyatlarına Tepki

Ramazan Bayramına sayılı günler kala bayram şekerleri tezgâhlardaki yerini aldı. Bayram şekeri fiyatları ise bazı ürünlerde geçen yıla göre yüzde 100’ün üzerinde zamlandı.

“VATANDAŞ EVİNE BAYRAM ŞEKERİ ALAMAYACAK DURUMDA”

Seçim çalışmaları kapsamında Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde ziyaretlerde bulunan İYİ Parti Konya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Fahrettin Yokuş, bir alışveriş merkezinde gördüğü bayram şekeri fiyatları karşısında şok yaşadı. Türkiye’nin şeker deposu olarak bilinen Konya’da bayram şekerlerindeki fahiş fiyat yüksekliğine tepki gösteren Yokuş, vatandaşların birçoğunun bayramda evine şeker alamayacakları durumunda olduğunu kaydetti.

“TÜM DÜNYADA FİYATLAR DÜŞERKEN BİZDE YÜKSELİYOR”

Şeker fiyatlarındaki yükselişin sebebinin AKP’nin yanlış tarım politikaları olduğunu ifade eden Yokuş, şunları söyledi:

Bu fiyatlar el yakıyor. Piyasada herkes haklı olarak et ve süt fiyatlarının yüksek olduğunu söylüyor. Elbette hepsi çok yüksek ama 400-500 liraya çikolata alacaksınız, ağız tadıyla nasıl bayram yapacaksınız? Şu bir tane çikolatanın tanesi 5 ya da 10 liraya gelecek. Bu nasıl iş? Ben yıllarca TBMM’de Tarım Komisyon Üyeliği yaptım. Son bir yılda tüm dünyada gıda fiyatları düşerken Türkiye’de gıda fiyatlarının yüzde 90 arttığı başka bir ülke yok. Peki neden böyle? Tarıma, hayvancılığa sahip çıkmadığımız için, şeker fabrikalarını satıp dışardan şeker ithal ettiğimiz için….Neden böyle? Yanlış siyasi programlar, yanlış tercihler için…Ağız tadıyla bir bayram yapabilmek için çikolatamızın, şekerimizin ağzımıza tat vermesi lazım. Ama biz biliyoruz ki bir kilo çikolatayı evine götürüp, ikram edemeyecek insanlarımız var. İnsanlar bu böyle gitmez, değişecek. Değişim çok yakında”

 

 

 

 

AdminAdmin