EĞİTİM

İşcan'dan Yarı Yıl Mesajı

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, 2022 - 2023 eğitim öğretim yılının birinci kanaat döneminin sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İşcan'dan Yarı Yıl Mesajı

Hiç bir olumsuz durumla karşılaşmadan birinci dönemi tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, yarıyıl mesajında şunları kaydetti:

"2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemi 20 Ocak Cuma günü sona eriyor. Öğretmenlerimizle yoğun bir çalışma dönemini geride bırakarak kısa bir dinlenme molası veriyoruz.

Geçen yıl Bakanlığımızın başlatmış olduğu "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında kütüphanesiz okulumuz kalmadı. Kütüphanelerdeki kitap sayısının artırılması için yoğun bir çalışma başlatarak büyük bir yol aldık. Yine, bu dönem ekstra çalışmalarla bir çok yavrumuzu okul öncesiyle tanışırtırdık, buluşurduk. Herhangi bir sebeple lise öğrenimine devam edemeyen çocuklarımızı da yeniden okullu olmaları yönünde çalışma başlattık. 900'e yakın taşıma kapsamındaki öğrencimize her gün sıcak yemek verdik. Inşallah ikinci dönem ana okul ve okul öncesi öğrencilerinin tamamı ile diğer gruptaki öğrencilere de yemek hizmeti vereceğiz.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün projeleri kapsamında ÖDM denemelerine devam ettik. "Başarmaya Hazırım" ve " Bizim Okulumuz" projelerini hayata geçirdik. Yine Bakanlığımızın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün büyük destekleriyle pek çok okulumuzun bakım ve onarımını gerçekleştirdik. 10 bin okul kapsamında el atılmadık bir okulumuz kalmadı. Inşallah ikinci dönem bu çalışmalarımıza lise bazlı olarak devam edeceğiz.

Yunak Milli Eğitim camiası olarak bizlere emanet edilen çocuklarımızın akademik anlamda en iyi şekilde eğitim almalarını; yerli ve milli değerlerimizi özümsemiş, hür iradesiyle değerlerini savunmayı karakter haline getirmiş bireyler olarak yetişmelerini en önemli hedefimiz olarak gördük.

Bu süreçte, eğitim öğretimde bir bütünün ayrılmaz tarafları olan öğretmenlerimize, velilerimize ve diğer paydaşlarımıza müteşekkir olduğumu belirtmek isterim.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Yunak ilçemizin ve ülkemizin eğitim öğretim sürecine katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyor, tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin bereketli bir tatil dönemi geçirmelerini diliyorum.”

AdminAdmin