YEREL

Selçuklu Belediyesi Kütüphanecilikte Marka Olmaya Devam Ediyor

Eğitimde vizyon yatırımlara imza atan Selçuklu Belediyesi bu alandaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 169 bin 267 rakamıyla rekor seviyelerde üye sayısı bulunan kütüphanelere Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nin eklenmesiyle çıta daha da yükseldi.

Selçuklu Belediyesi  Kütüphanecilikte Marka Olmaya Devam Ediyor

Şehrin fiziki yatırımlarının yanında eğitim alanındaki yatırımlarına da büyük katkılar sağlayan Selçuklu Belediyesi kütüphanecilik alanındaki marka değerini yaptığı çalışmalarla  ileri taşıyor. Resmi açılışı yapılmayan ancak içersinde barındırdığı fonksiyonlarla şehrin en renkli kütüphanesi olarak kapılarını kullanıcılarına açan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’yle birlikte kütüphane sayısı 106’ya yükseldi. “

Selçuklu Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü çatısı altında  11 Halk Kütüphanesi,20 İlkokul Kütüphanesi,6 İlk ve Ortaokul Kütüphanesi,36 Ortaokul Kütüphanesi ,30 Lise  Kütüphanesi, 2 adet Selçuklu Eğitim Destek Merkezi (SEDEM) 1 Şehir kütüphanesi bulunuyor. 169 bin 297 üyesine  724 bin 416 kitapla hizmet veren Selçuklu Belediyesi Kütüphaneleri 274 bin 562 kitap verme rakamıyla faaliyetlerine devam ediyor. Kütüphanelerde pandeminin etkili olduğu sürelerdeki azalmaya rağmen   2020 yılında 120 bin 2021 yılında 198  bin kitap hareketi gerçekleşti. 

Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi, Konya’nın en renkli ve fonksiyonel kütüphanesi

 

Faaliyetleriyle 2022 yılında göz dolduran Selçuklu Belediyesi Kütüphaneleri Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nin de kapılarını açmasıyla 2023 yılına da hızlı bir giriş yaptı. Resmi açılışı yapılmayan ancak yoğun bir ilgi ile karşılanarak, faaliyete başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen  geçtiğimiz  Aralık ayında 46 bin 491 kişi gibi rekor sayıda  faydalanılan  Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi 11 bin 809 üye sayısı ile göze çarpıyor. Öğrencilerin sınav döneminde 24 saat hizmet veren kütüphane her yaş grubundan öğrencinin keyifle hizmet alabileceği donatılara sahip.  Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi öğrencilerin yoğun çalışma zamanlarını daha keyifli hale getirmek için  bodrum katta  oyun salonu,  bilardo masaları  2 adet  PlayStation 2 adet  dart yer alıyor. Zemin katta ise  sergi salonu, çocuk kütüphanesi ve  kafeterya tüm kullanıcılarına hizmet sunuyor. Ana kütüphane bölümü, özel çalışma alanları, nadir eserler ve kataloglama bölümü ise kütüphanenin 1. katında bulunuyor.  246 kişilik konferans salonu 50'şer kişilik 2 adet çalışma salonu 2.katta hizmet sağlıyor.  3 katta da  çalışma salonu, özel çalışma alanları ve mescitler yer alıyor.

 

SEDEM’ler öğrencileri eğitimine destek oluyor

Selçuklu Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından  ilçenin çeşitli noktalarında oluşturulan Selçuklu Eğitim Destek Merkezleri  öğrencilerin ders çalışma, okuma gibi ihtiyaçlarını karşılayarak kaliteli bir

 

 

 

 

şekilde zaman geçirmelerine  derslerine odaklanmalarına imkan sağlıyor.  Açılışına kısa bir süre kalan Akşemsettin ve Mehmet Akif SEDEM ile birlikte merkezlerin sayısı 4’e yükselecek.

“Türkiye yüzyılına okuyan ve donanımlı gençlerimizle ulaşacağız”

Eğitimin Selçuklu Belediyesi’nin önceliklerinden bir tanesi olduğuna vurgu yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Çocuklara küçük yaştan itibaren en güzel tutku olan okuma alışkanlığının kazandırılmasında kütüphanelerin ayrı bir önemi var. Biz de bu bilinçle geleceğimizin teminatı  çocuklarımızın donanımlarını arttırmak onların eğitim hayatlarına katkı sağlamak için var gücümüzle gayret ediyoruz.  Bu çerçevede Cumhurbaşkanımızın liderliğinde “Türkiye Yüzyılı” vizyonunun okuyan,çalışan ve donanımlı gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine inanıyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Bu vizyonla,  etüt merkezi, kütüphane, grup çalışma salonları, toplantı salonları, derslikler ve sosyal alanlarla birlikte üniversite lise ve ortaokul öğrencilerinin aralarında bulunduğu toplamda 600 kişinin 24 saat hizmet alabileceği  hizmet alabileceği   büyük bir kompleksi hayata geçirdik. Resmi açılışını yapmadığımız ancak faaliyetlerine başlayan Yeni Nesil Şehir Kütüphanemiz  öğrencilerimiz tarafından oldukça yoğun ilgi görüyor. Selçuklu Belediyesi olarak daha önce de ifade ettiğimiz gibi her zaman gençlerimizin yanındayız, öğrencilerimizin yanındayız. Onların eğitimlerini en iyi şekilde sürdürebilmeleri için ve kendilerini en iyi şekilde geliştirebilmeleri için etüt merkezlerimizle, kütüphanelerimizle, sosyal ortamlarımızla, gençlik merkezlerimizle onların yanlarında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.   

AdminAdmin