YEREL

İşcan’dan Sanayi İşletmelerine Ziyaret

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan ve beraberindeki heyet, Yunak sanayisinde beceri eğitimi alan Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerini iş yerlerinde ziyaret etti.

İşcan’dan Sanayi İşletmelerine Ziyaret

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Şube Müdürleri Kerim Atik ve Abdullah Tunçez, Yunak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Uyanık ve Koordinatör Öğretmen Arif Özkara ile birlikte Yunak Sanayi sitelerine giderek buradaki işletmelerde staj yapan öğrencileri iş yerlerinde ziyaret ettiler.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan ve beraberindeki heyet, beceri eğitimi alan ve staj yapan öğrencilerle tek tek ilgilenerek, aldıkları eğitimler hakkında bilgiler aldılar. Teorik olarak bazı uygulamaları da izleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi. Esnaf ve sanatkarın her zaman yanında olduklarını belirten İşcan, isletme sahiplerinin görüş ve önerilerini de alarak, "eğitim ve sanayi doğrudan bir ülkenin kalkınması için olmazsa olması iki unsurudur. Bizler ara eleman istihdamında meslek liselerimizin ne kadar önemli bir rol oynadığının farkindayız. Bu yüzden gençlerimizi ziyaret ederek onların ne kadar değerli bir iş insanı adayı olduklarını fark ettirmek istedik." dedi.

İşletmelerde beceri eğitimiyle staj çalışmalarının planlı olarak yürütülmesi, programa uygunluğunun izlenmesi, ortaya çıkabilecek sorunların belirlenmesi, öğrencilerin başarı, devamsızlık ve disiplin durumlarının izlenmesi ve rehberlikte bulunulması amacıyla zaman zaman ziyaretlere devam edeceğinin altını çizen Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, "Ülkelerin sosyal ve ekonomik gelişmişlik düzeylerini belirleyen faktörlerin başında mesleki teknik eğitim gelmektedir. Dünyadaki gelişmelere uygun olarak planlanmış bir mesleki ve teknik eğitim insan odaklı kalkınmanın sağlanmasında etkin rol almaktadır. Gerek çıraklık, gerek kalfalık ve gerekse ustalık dönemlerinde her türlü kolaylığı sağlıyoruz. İstihdam odaklı olarak ihtiyaç duyulan nitelikte insan gücünü yetiştirmeyi hedeflemekteyiz." dedi.

İşcan, "Bundan sonra da inşallah meslek lisesi ve sağlık lisesi alanlarında beceri eğitimi alan ve staj yapan öğrencilerimizi ziyaret edeceğiz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

”Şunu unutmayalım ki, var gücümüzle çalıştığımızda Allah mutlaka bunun karşılığını veriyor. Milli Eğitim Bakanımızın mesleki eğitime çok önem vermesi bizler için bir avantajdır. Ülkemizin kalkınması sanayi sektörünün güçlenmesi ile mümkün, dolayısıyla meslek liselerinin önemini bir kat daha artmıştır.’’

Sanayide bulunan iş insanları ve işletme sahipleri ilçeye kazandırılan Mesleki Eğitim Merkezinden ve yapılan çalışmalardan dolayı İşcan'a teşekkür ettiler.

AdminAdmin