EĞİTİM

Yunak’ta Okullaşma Oranı Yükseliyor

Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması kapsamında Yunak'ta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Yunak’ta Okullaşma Oranı Yükseliyor

Yunak ilçesinde, 5 yaş gurubu çocukların okullaştırılması için bir taraftan ev ziyaretleri devam ederken bir taraftan da yeni mekanlar oluşturuluyor. Bu kapsamda Yunak Böğrüdelik Mahallesinde de okul öncesi bir sınıf açılarak 10 öğrenci okullu oldu.

Böğrüdelik İlkokulu bünyesinde açılan okul öncesi sınıfının açılışına Yunak Kaymakamı Murat Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin İmren, Emniyet Amiri Ufuk Başlık, Mal Müdürü Tunay Işın, SYDV Müdürü Özkan Kılınç, Muhtar Hacı Mahmut Serter, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncelikleri arasında bulunan okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl okul bünyesinde açtığımız bu üçüncü sınıf. 10 çocuğumuz  daha okul öncesi eğitim ile buluştu. Amacımız, okul öncesi okullaşma oranını artırmak" açıklamasını yaptı.

Mahalle halkı ve muhtar da açılan okul öncesi sınıfı ve donatıları için İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Işcan'a teşekkür ettiler.

AdminAdmin