GÜNCEL

Irak Kuzey Teknik Üniversitesi Heyeti, Selçuk Üniversitesini Ziyaret Etti

Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Ninova Tıbbi Bilimler Konferansı için Konya'ya gelen Irak Kuzey Teknik Üniversitesi heyeti, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti. Heyet, Üniversite bünyesindeki uygulama merkezlerini de gezerek bilgi aldı.

Irak Kuzey Teknik Üniversitesi Heyeti, Selçuk Üniversitesini Ziyaret Etti

Irak Kuzey Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alyaa A. Al-Attar ve beraberindeki heyet, ilk olarak Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ile bir araya geldi.

Resim önizlemesi

Geçen yıl Kerkük’te çeşitli temaslarda bulunduklarını hatırlatan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci, “Ziyaretimizde konferansımızın temellerini de attık. Çeşitli üniversiteleri de ziyaret ettik. Karşılıklı iş birliği protokolleri imzaladık. Kuzey Teknik Üniversitesi ile de bir protokolümüz var. Tıp Fakültemiz, uluslararası akreditasyona sahip bir tıp fakültesi. Bu nedenle eğitim ve sağlık hizmetleri açısından Türkiye’de sayılı fakülteler arasında yer alıyor.” dedi.

Resim önizlemesi

Kuzey Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alyaa A. Al-Attar da “Selçuk Üniversitesine misafirperverliği için çok teşekkür ederim. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy bizi Kerkük’te ziyaret etti. Anlaşma imzaladık. Bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Öğrencilerimiz için desteklerinize ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Resim önizlemesi

Irak ziyaretinin güzel hatıralarla geçtiğini vurgulayan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ise “Misafirperverliği, kardeşliği, sıcak bir şekilde karşılanmanın ne demek olduğunu yakından hissettik. Irak halkına ve oradaki kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Yakın coğrafyamızdaki üniversitelerle doğrudan diyalog kurmak, onlarla iş birliği yapmak bizim için bir görev. Önemli olan bu birliktelikle beraber toplumlar arasında oluşturulabilecek olan ayrışmanın önüne geçmek. Birlikteliğimiz, iş birliğimiz çok kıymetli. Selçuk Üniversitemizle gurur duyuyoruz. Çeşitli alanlardaki uygulamalarıyla birlikte Türkiye’de örnek gösterilebilecek bir Üniversite. Irak’tan gelen ve gelecek olan bilim insanlarına ev sahipliği yapmaktan, öğrencileri yetiştirmekten ve gelecekte iş birliği yapacak olmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

Irak Kuzey Teknik Üniversitesi heyeti; Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesindeki Anatomi Laboratuvarı, Azıza Bustonova Öğrenci Laboratuvarı, Hücre Kültürü Laboratuvarı, Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Polikliniği ve Laboratuvarı, Moleküler Genetik Laboratuvarı, Preparasyon Laboratuvarı, Biyokimya Laboratuvarı, Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı, İleri Teknoloji Laboratuvar ve Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Diş Hekimliği Fakültesinde de Restoratif Diş Tedavisi Polikliniği ve Redodonti Polikliniğini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Resim önizlemesi

AdminAdmin