YEREL

Akşehir'de Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü etkinliği Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Akşehir'de Gaziler Günü Kutlandı

Programda Kaymakamlık, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra üsteğmen İsa Alp Şahin gaziler adına günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Törene Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit Durgut, ilçe protokolü, daire müdürleri, askerî erkân, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Tören bitiminde Akşehir Şehitliği’nde İlçe Müftülüğü imam hatipleri tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve dualar yapıldı. Protokol üyelerinin ve şehit ailelerinin şehit mezarlarını ziyaretinin ardından Hıdırlık Sofrası’nda Gaziler Günü münasebetiyle yemek ikramı yapıldı.

SADECE BİR GÜN DEĞİL HER GÜN SİZİNLEYİZ

Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel: “Biz sadece sizleri bir gün değil, yılın üç yüz altmış beş günü gazilerimizi, gazi yakınlarımızı, şehitlerimizi, şehit yakınlarımızı rahmetle minnetle anıyoruz. Hayatta olan gazilerimizi sıhhatler diliyoruz. Sizler baş tacımızsınız devletiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğünün temsilcisisiniz. Varlığınızla bize bizlere güç veriyorsunuz. Sizlerden Allah razı olsun, şehitlerimize dualar ediyoruz, gazilerimize sıhhat ve afiyetler diliyoruz.” diye konuştu.

“AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAK HEPİMİZİN MİLLİ VAZİFESİ”

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ise; “Şehit ve gazi ailelerimiz için önemli bir güne şahitlik ediyoruz. Bu vatanın müdafaası ve ay-yıldızlı bayrağımızın dört bir yanda dalgalanmasında en önemli rol şüphesiz şehit ve gazilerimizdir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek, ay-yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak hepimiz için milli bir vazifedir. Bu vesileyle tüm şehit yakını ve gazi ailelerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize ve tüm gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum. Hayatta olan şehit yakınlarımıza ve gazilerimiz ve yakınlarına da sağlıklı, hayırlı ve güzel günler diliyorum. Hepinizin günü kutlu olsun saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin