ASAYİŞ

İnternet Dolandırıcılarına Operasyon

İnternet dolandırıcılarına yönelik Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonda, insanları bilişim sistemleri kullanarak dolandıran 4 şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi.

İnternet Dolandırıcılarına Operasyon

Konya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bilişim Sistemleri ile Banka ve Kredi Kurumlarını Araç Olarak Kullanmak Suretiyle Dolandırıcılık suçundan aranan şahıslara yönelik operasyon düzenledi.

DOLANDIRICILARIN AKIL ALMAZ YÖNTEMİ

İnternet dolandırıcılığı yöntemiyle vatandaşları kandırarak dolandıran, sonrasında ise buradan elde ettikleri paraları internet üzerinden yine insanları kandırarak kişisel bilgileri ve hesaplarını ele geçirip bu hesapları da aracı olarak kullanarak paraları kendi hesaplarına aktaran 4 şahıs tespit edildi.

Siber ekipleri tarafından Mehmet Kara 3 yıl 4 ay, Ali Çavuşoğlu 3 yıl 9 ay, Abdulkadir Çaylı 3 yıl 9 ay ve Ayşe Şimşek 4 yıl 2 ay olmak üzere toplamda 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar Bilişim Sistemleri ile Banka ve Kredi Kurumlarını Araç Olarak Kullanmak Suretiyle Dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AdminAdmin