SAĞLIK

Hemşirelik Fakültesi Dekanları, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ev Sahipliğinde Toplandı

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 15 hemşirelik fakültesi dekanı, Hemşirelik Fakülteleri Dekanlar Konseyi (HEMDEK) yönetiminde ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Hemşirelik Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

Hemşirelik Fakültesi Dekanları, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ev Sahipliğinde Toplandı

NEÜ Rektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa; NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu, NEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Ege ve Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 15 hemşirelik fakültesi dekanı katıldı.

Resim önizlemesi

Hemşirelik Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdiye Şendir’in başkanlığında yönetilen toplantıda, ‘HEMDEK yönergesi ve çalışma ilkelerinin güncellenmesi’, ‘klinik-saha ve laboratuvar uygulama alanlarında ve araştırma izinlerinde yaşanılan etik sorunların değerlendirilmesi’ konuları görüşüldü.

Toplantıda konuşan NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu, bu tür toplantıların hemşirelik fakültelerinde eğitimin kalitesini yükseltmek ve eğitimde birliktelik oluşturmak açısından önemli olduğunu, toplantıların karşılıklı bilgi alışverişi içerisinde oldukça faydalı geçeceğine inandığını belirterek tüm konsey üyeleri ile düzenleme kuruluna teşekkürlerini iletti.

Resim önizlemesi

NEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Ege ise, HEMDEK’in, hemşirelik fakültelerini ilgilendiren eğitim-öğretim ile ilgili konularda bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, sorunların belirlenip çözüm önerilerinin geliştirildiği, iyi uygulamaların tartışıldığı ve kolektif çalışmanın güçlendirildiği bir platform olarak işlevini sürdürdüğünü söyleyerek toplantının verimli geçmesini temenni etti.

Prof. Dr. Merdiye Şendir’in başkanlığında yönetilen toplantı, görüş ve önerilerin aktarılmasının ardından fotoğraf çekimi ile sona erdi.

AdminAdmin