YEREL

Hasan Kılca: İnsana Yapılan Yatırım Hiçbir Zaman Boşa Gitmez

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kariyer Buluşmaları” kapsamında “Yerel Yönetimler ve Gençlik” programında gençlerle buluştu. Hayata hazırlanmaları, eğitim hayatları ve kişisel gelişimlerine yönelik olarak gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Hasan Kılca, Karatay Belediyesi’nin gençler ve eğitim alanındaki çalışmalarından da bahsetti. Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak ilkokul 1’inci sınıftan üniversiteye kadar tüm çocuk ve gençlerimizin yanındayız. İnsana yapılan yatırımın hiçbir zaman boşa gitmeyeceği anlayışıyla geleceğimizin teminatı gençlerimiz için çaba göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Hasan Kılca: İnsana Yapılan Yatırım Hiçbir Zaman Boşa Gitmez

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kariyer Buluşmaları”na katıldı.

Başkan Hasan Kılca, proje kapsamındaki “Yerel Yönetimler ve Gençlik” programında tecrübelerini ve çalışmalarını MTTB’li gençlerle paylaştı. Başkan Hasan Kılca, gençlerin hayata hazırlanmaları, iyi bir eğitim almaları ve kendilerini geliştirebilmeleri adına gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

KARATAY BELEDİYEMİZ, EĞİTİM İLE GENÇLERE YÖNELİK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR

MTTB Konya İl Başkanı Muhammet Enes Kulu, Karatay Belediyesi’nin özellikle eğitim ile gençlere yönelik önemli çalışmalar yaptığının altını çizerek bu konudaki gayret ve hassasiyetleri dolayısıyla Başkan Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Muhammet Enes Kulu; “Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Konya İl Başkanlığı olarak Kariyer Buluşmalarımız kapsamında gerek politika gerekse ekonomi ve daha birçok alanda önemli isimlerle bir araya gelerek onların tecrübe ve bilgi birikimlerinden faydalanıyoruz. Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca da bizleri kırmadı ve aramızda. Başkanımız, hem gençler hem de eğitim alanında çok önemli projeler yürütüyor. Bu alandaki hassasiyet ve gayretleri dolayısıyla başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

HER ZAMAN SİZLERİ HAYATA HAZIRLAYACAK BİR ÇABA İÇİNDE OLUN

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, programda gençlerle bir araya geldiği için büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Gençlerin her bakımdan hayata hazırlanabilmesi ve başarılı olabilmesinin öneminden de bahseden Başkan Hasan Kılca gençlere; “Hayata hazırlanabilmeniz adına her zaman kendinizi ekstra donelerle geliştirin ve yetiştirin. Gelecekte bugün yaptığınız tüm bu çalışmalar ve gayretlerin karşılığını alacaksınız diye düşünüyorum. Çünkü hayat her zaman bir mücadele. Tüm mücadeleler de sizleri hem daha iyi biri yapacak hem de sizleri pişirecek ve sizlere tecrübe kazandıracak. Her zaman başta Allah’a iyi bir kul, peygamberimize ümmet, aileniz ve çevrenize iyi bir insan olmanın çabasında olun” tavsiyelerinde bulundu.

İLKOKULDAN ÜNİVERSİTEYE KADAR ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ

Karatay’a ve hemşehrilerine hizmet ettiği için gururlu olduğunu ifade eden Hasan Kılca, çocuklar ve gençlere ayrı bir önem verdiğini kaydetti.

Belediye başkanı olarak seçilir seçilmez ilk işlerinin Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurmak olduğunu vurgulayan Kılca şunları söyledi; “Karatay’da ilk, orta ve lise düzeyinde 160 okulumuz var. Bu okullarımız için bir planlama yaptık ve şehrimizdeki tüm üniversitelerimizle ise işbirliği protokolleri imzaladık. Son 3 buçuk yılda yeni o eğitim tesisi inşa ettik. Okullarımızın tamir ve bakımlarının yanı sıra halı sahalar, kapalı spor salonları gibi birçok proje yürütüyoruz. Bunun dışında ilkokul birinci sınıftan 12’inci sınıfa kadar öğrencilerimize desteklerimiz var. Okullarımızın tamamına yakın bir bölümüne robotik kodlama atölyeleri oluşturuyoruz. İlkokul 4’üncü sınıf öğrencilerimizi okullarından alarak belediyemizin projesi olan Karatay Trafik Eğitim Parkı’na götürerek burada onlara emniyet müdürlüğümüzün katkılarıyla trafik eğitimi veriyoruz. TÜBİTAK ile protokol imzalayarak ilçemizdeki tüm okullarımıza TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları Kitaplıkları kurduk. İlkokul, ortaokul ve lisedeki öğrencilere TÜBİTAK Meraklı Minik, TÜBİTAK Bilim Çocuk ile TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi’ni ücretsiz bir şekilde ulaştırıyoruz. Üniversite sınavına giren gençlerin sınav kayıt ücretlerini karşıladık. Yine bölgemizde üniversiteyi kazanan tüm öğrencilere 1000’er lira destek verdik.”

İNSANA YAPILAN YATIRIM HİÇBİR ZAMAN BOŞA GİTMEZ

Karatay Kent Konseyi, Karatay Gençlik ve Kadın Meclislerinin çalışmalarından da söz eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kent Konseyi’nin çok önemli çalışmalara imza attığını ifade etti.

Başkan Hasan Kılca sözlerini şöyle tamamladı; “Karatay Kent Konseyimiz bünyesinde gençlerimize yönelik olarak kamplar, spor müsabakaları, kültürel, sosyal, eğitim ve daha birçok faaliyetler de yürütüyoruz. Bu çalışmaların hiçbiri aslında belediye olarak bizlerin görevi değil. Ancak bizler, insana yapılan yatırımın hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini, eğitime ve geleceğimiz olan gençlere yapılan yatırımları en önemli, en büyük yatırımlar olduğunun farkındayız. Dolayısıyla da gençlerimizin çok daha iyi yetişmesi için de belediyemiz imkanları ölçüsünde gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz.

 

 

AdminAdmin