YEREL

Hasan Kılca: Çalışmalarımız, Şehrimizin Ve Ülkemizin Turizm Potansiyeline İvme Kazandırıyor

Karatay Belediyesi, KONSİAD tarafından İstanbul’da düzenlenen Konya İl Tanıtım Günleri’ne katılarak, Konya ile Karatay’ın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtıyor. Karatay’ın daha iyi tanıtılması için önemli bir gayretin içerisinde olduklarına vurgu yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “İlçemizdeki tarihi birçok mekânın restorasyonu, antik kentlerin yeniden gün yüzüne çıkarılması ile Karatay Lavanta ve Mevlana Gül Bahçeleri’nin şehre kazandırılması; Konyamızın ve ülkemizin turizm potansiyeline önemli bir değer ve ivme kazandırıyor” dedi.

Hasan Kılca: Çalışmalarımız, Şehrimizin Ve Ülkemizin Turizm Potansiyeline İvme Kazandırıyor

Karatay Belediyesi, İstanbul’da KONSİAD tarafından 23 ile 26 Kasım tarihleri arasında düzenlenen “Konya İl Tanıtım Günleri”ne katıldı.

İstanbul Atatürk Limanı Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen organizasyon kapsamında tanıtım standı açan Karatay Belediyesi, ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra belediyenin birçok yeni ve özgün projelerinin anlatılıp tanıtımına da katkı yapıyor.

Resim önizlemesi

Karatay Belediyesi’nin standını gezen ziyaretçilere Konya ve Karatay’ı anlatan broşür ile kitapçıklar veriliyor. Stantta ayrıca misafirlere Karatay Lavanta Bahçesi’nin lavantalarından üretilen ürünler ikram ediliyor.

BAKAN ÖMER BOLAT VE PROTOKOL’DEN KARATAY STANDINA ZİYARET

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, İstanbul Valisi Davut Gül, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, İstanbul’un ve Konya’nın belediye başkanları, STK temsilcileri ile daha birçok önemli isim, Karatay Belediyesi’nin standını ziyaret ederek ilçede gerçekleştirilen projeler ve yeni yatırımlar hakkında bilgi aldılar.

KARATAY’IMIZI ÖZLEYEN HERKESİ STANDIMIZA BEKLİYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İstanbul’daki Konya İl Tanıtım Günleri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Konya’nın tanıtımına önemli katkı yapan organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Resim önizlemesi

Başka Hasan Kılca, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul’da belediyelerimiz ve Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen Konya İl Tanıtım Günleri’ndeyiz. Belediyelerimiz, sanayicilerimiz ve esnaflarımız; şehrimizin tarihini, güzelliklerini ve değerlerini tanıtıyoruz. Biz belediyeler de şehrimizde ve ilçelerimizde yaptığımız hizmetleri anlatıyoruz. Esnaflarımız Konyamızın tüm tat ve lezzetlerini buraya taşıdılar. Konya, ülkemizin önemli bir merkezi olma yolunda önemli mesafeler kat etti. Bizler de Karatay Belediyesi olarak bugüne kadar ciddi yatırımlar yaptık. 800 yıllık geçmişiyle Obruk Hanı başta olmak üzere ilçemizdeki tarihi daha birçok mekânın restorasyonu, Savatra Antik Kentimizdeki ve Boncuklu Hüyük’teki kazıları, Karatay Lavanta ile Mevlana Gül Bahçelerimiz; şehrimiz ile ilçemizin turizm potansiyeline önemli değerler ve ivmeler katıyor. Konyamızı ve şehrimizin turizm merkezi yapacak bu ve daha birçok çalışmalarımızı bu tür platformlarda anlatıyoruz. Tabi, İstanbul’da ciddi manada Konyalı hemşehrimiz var. Bizler de Hz. Mevlana’nın ‘gel’ çağrısını yineliyor; Konyamızı, Karatay’ımızı ve daha birçok değerimizi özleyen tüm hemşehrilerimizi, tüm vatandaşlarımızı standımıza davet ediyorum” dedi.
Resim önizlemesi

AdminAdmin