GÜNCEL

Hasan Kılca: 29 Ekim Bir Doğuşun Tüm Dünyaya İlanıdır

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 29 Ekim’in ülkemizin köklü medeniyet anlayış ve yolculuğunu yeni bir safhaya taşıdığını belirten Başkan Hasan Kılca; “29 Ekim, ülkemizin köklü medeniyet anlayış ve yolculuğunu yeni bir safhaya taşımış, aynı zamanda birçok mazlum ve mağdur halklara umut kaynağı olmuştur. Türkiye, yüzyıllardır olduğu gibi bugün de milli hedef ve amaçlarına yaklaşmaya, tarihin akışını değiştirmeye devam etmektedir” dedi.

Hasan Kılca: 29 Ekim Bir Doğuşun Tüm Dünyaya İlanıdır

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kırca’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı şu şekilde;

“Bizler, kökü tarihin binlerce yıllık derinliklerine uzanan bir millet ve devletiz. Binlerce yıllık devlet silsilemizin son temsilcisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti, birlik ve beraberlikle inşa edilmiştir. Zor şartlar altında büyük bir mücadele örneği sergileyen kahraman ecdadımızla ne kadar övünsek azdır. Onların bizlere bıraktığı en değerli miras, bu aziz vatandır. Bizler de birlik ve beraberliğimizi koruyarak, sahip olduğumuz değerleri en güzel şekilde yarınlara taşıyacağız. Ülkemiz, maziden ilham ve cesaret alarak istikbalini inşa ediyor. ‘Ya istiklal ya ölüm’ sözleriyle çıkılan bu kutlu yolculukta engellere, sabotajlara ve ihanetlere boyun eğmeden emin adımlarla yürüyoruz.

Cumhuriyet; zorluklar içinde de olsan prangaya boyun eğmemenin en asil duruşu, birlik ve beraberlik içinde olmanın üstünde bir güç olmadığının en net göstergesidir. Millet olarak Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü coşkuyla kutlarken, 2023 hedeflerine ulaştığımız gibi nice yüzyılları başarılarla süsleyeceğiz. Türkiye olarak dünyada daha fazla söz sahibi olabilmek için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam edeceğiz. Bize düşen sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ederek esaretin hiçbir çeşidine boyun eğmeden ilimde, bilimde, sporda, kültür ve sanatta, mimari ve mühendislikte en nihayetinde teknolojide nesillerimizin yetişmelerine katkı sağlayacağız.

Kendini geliştiren nesillerimiz de güzel ülkemizi eğitimde, ekonomide, sağlıkta ve kısacası hayatın her alanında daha ileriye taşıyacaktır. Mücadele ve elde edilen başarı, makine ve teknolojiyi elinde bulunduranlarındır. Anka, Gökbey, TOGG, Hürjet, Kızılelma, Akıncı ve Atak; göğsümüzü kabartan ve heyecanımızı artıran Türkiye’nin 100’üncü yılına yakışır projelerdir. Tüm bu hamleler, gençlerimize ve yarınlarımıza duyduğumuz umudu yükseklere taşıyor.

Türkiye büyüyor, gelişiyor ve güçleniyor. Artık Türkiye, çözüm odaklı politikalarıyla, her alanda dönüşüm ve gelişim yaşayarak, büyük hedefleri, idealleri olan bir ülkedir. Ülkemizin yanı sıra bölgemizi de istikrarın, huzurun ve dünya vicdanının merkezi haline getirme hedefimiz bir bir hayata geçmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti, aziz milletimiz için olduğu kadar, dünyanın mazlum ve mağdurları için de bir umut ışığı olarak doğmuştur. 29 Ekim, bir doğuşun ve millet olarak verdiğimiz emsalsiz mücadelenin tüm dünyaya ilanıdır. 29 Ekim, ülkemizin köklü medeniyet anlayış ve yolculuğunu yeni bir safhaya taşımış, aynı zamanda birçok mazlum ve mağdur halklara umut kaynağı olmuştur. Bugün ve yarın, millet olarak her zaman birlik ve beraberlik içerisinde yeni zaferlere, güçlü yarınlara ve aydınlık geleceğimize yürümeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2053 ve 2071 vizyonlarımıza emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bize düşen görev ise, Cumhuriyetimizi sahip olduğu milli değerler ışığında yarınlara en güzel şekilde aktarmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyor; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Anadolu’ya ayak bastığımız günden bugüne kadar, ülkemizin ve milletimizin bekası için gözlerini kırpmadan hayatını feda eden tüm şehitlerimize, gazilerimize, kahramanlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.”

AdminAdmin