YEREL

Yunak’ta 100. Yılda, 100 Ağaç Dikimi Etkinliği

Yunak Kaymakamlığı ve Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler yapmaya devam ediyor.

Yunak’ta  100. Yılda, 100 Ağaç Dikimi Etkinliği

100. Yıl etkinlikleri kapsamında Saray İlkokulu ve Ortaokulu bahçesine 100 adet ağaç dikimi yapıldı. Yine okulun bünyesine 100. Yıl Müzik Sınıfı kazandırılarak açılışı gerçekleştirildi.

 Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut işcan ;’’Cumhuriyetin 100. Yılı olan bu gün anlamlı ve  güzel bir etkinlik gerçekleştirdik . Burada önemli olan ağaç, orman, çevre sevgisinin kazanılmasıdır. Vatanı sevmek ormanlarımızı korumakla, çevreyi kirletmemekle, kirletenleri uyarmakla, eğitimle olur" dedi.

Kaymakam Özgür Pelvan  Yapmış olduğu konuşmada  İlçe kaymakamlığı ve İlçe Milli eğitim Müdürlüğü olarak  29 Ekim Cumhuriyetin 100 yılı  etkinlik kapsamında   100 ağaç fidanlarını toprakla buluşturduk. Toprakla Buluşturduğumuz  fidanların geleceğe nefes olmasını ümit ediyor, 100. yılın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” ifadelerini kullandı.

Saray İlkokulu ve Ortaokulu bahçesindeki ağaç dikme ve müzik sınıfı açılışı  programına  Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, İlçe Müftüsü Sadık Aydoğan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Yaz, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin İmren, Emniyet Amiri Numan Salatan, Diğer daire amirleri, Saray Mahhalle Muhtarı Memiş Yiğit, okul yönetici ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Ağaç dikiminin ardından İlçe Müftüsü Sadık Aydoğan tarafından dua edildi. Daha sonra 100. Yıl Müzik Sınıfının açılışı Kaymakam Özgür Pelvan ve diğer katılımcılar tarafından gerçekleştirildi.

AdminAdmin