SİYASET

Hasan Ekici’den Konya Metrosu Çıkışı: Nerede Metro?

Konya’da 2004 yılından bu yana iktidarın seçim vaatleri arasında yer alan Konya Metro Projesinde herhangi bir adım atılmamasına Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, tepki gösterdi. Ekici, “Yıllardır Konya halkının oyunu almak için Metro sözü veriyorlar ancak aradan geçen 19 yıla rağmen hiçbir adım atılmadı. Nerede Metro? Konya halkına yalan söylemeyi bırakıp, sözlerinizi yerine getirin” dedi.

Hasan Ekici’den Konya Metrosu Çıkışı: Nerede Metro?

Konya'da iktidarın 19 yıldır seçim vaadi olarak sunduğu Konya Metro Projesi yılan hikâyesine döndü. 2004 yılında dönemin belediye başkanı Tahir Akyürek’in seçim vaatleri arasında yer alan, 2015 yılında Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde görkemli bir törenle tanıtımı yapılan, şehrin farklı noktalarındaki Billboardlara “Şehrimize hayırlı olsun” yazıları asılan, 2019 yılında ise “2023 yılında bitirilecek” denilen Metro projesinde bir gelişme yaşanmadı.

 

BAŞKAN ALTAY DA SÖZ VERMİŞTİ

Öte yandan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da 2021 yılı Nisan ayının sonuna doğru bir basın toplantısı düzenlemiş ve bu basın toplantısında Metro ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu. Altay, “Konya Metro Projesinde son aşamaya gelindi. Metro projesinde iptal ya da aksama yok. Geçtiğimiz hafta Çin Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geldi. 1,2 milyar dolarlık kredi için Çin'den gelecek onayı bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

 

BAKAN URALOĞLU DA SÖZ VERDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirdiği Konya ziyaretinde Metro müjdesi vermiş ve

“Kredi görüşmeleri sonlanmak üzere. İnşallah yıl içerisinde de bu Metro hattında kazmayı vurmuş olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

 

EKİCİ’DEN TEPKİ

19 yıldır verilen sayısız sözün ardından Konya Metrosu Projesi'nde hala ilk kazmanın vurulmamasına Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, tepki gösterdi.

 

“SÖZLERİNİZİ YERİNE GETİRİN”

İktidarı oy için halkı kandırmakla suçlayan Ekici, şunları söyledi:

“Şehrimizde 19 yıldır söylenen ve bir türlü yerine getirilmeyen Metro sözü var. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun başbakan olduğu dönemde Metro için tüm hazırlıklar tamamlanmıştı ancak genel başkanımızın ayrılmasının ardından Metro için herhangi bir girişimde bulunulmadı. Hepinizin bildiği gibi 2019 yerel seçimleri öncesi AK Parti milletvekilleri ve belediye başkanı Altay, kameraların karşısına geçip Metronun 4 yıl sonra bitirileceğini söylemişti. Verdikleri sözün üzerinden 4 yıl geçti ancak daha bir çivi dahi çakılmadı. Nerede Metro? Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da geçtiğimiz günlerde Konya’ya gerçekleştirdiği ziyarette Metroyla ilgili çalışmaların sürdüğünü ve bu yıl ilk kazmayı vuracaklarını kaydetti. Yeni bakan da söz verdi ama hala tek bir çalışma yok. İktidar yıllardır oy için Konyalılara yalan söylüyor. Konya halkına yalan söylemeyi bırakıp, sözlerinizi yerine getirin” dedi.

 

“ŞEHRİN TRAFİĞİNİ KENDİ KADERİNE TERK ETMİŞ YÖNETİCİLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve AK Parti Konya Teşkilatının şehrin sorunlarıyla ilgilenmediğini kaydeden Hasan Ekici, “AK Partili vekiller ve belediye başkanlarına sesleniyorum; gelin bir gün sabah ve akşam otobüs duraklarına gidelim, bakalım. Kalitesiz toplu ulaşım sizin vicdanınızı sızlatmıyorsa, otobüslerde yığılmış insanlar canınızı sıkmıyorsa bildiğinizi yapmaya devam edin. Uğur İbrahim Altay, belediye başkanlık görevine geldiği günden beri ulaşımda bir nebze olsun düzelme olmadı. Bugün şehrin trafiğini kendi kaderine terk etmiş yöneticilerle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin