SİYASET

Hasan Ekici:'' Pazarda Fiyatlar Çok Yüksek''

Konya’da pazar yerinde vatandaşları ziyaret eden Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, bir dokundu bin ah işitti. Vatandaş fiyatların pahalılığından dert yanarken, pazarcı esnafı ise, artan maliyetler ve satışların düşüklüğünden dert yandı.

Hasan Ekici:'' Pazarda Fiyatlar Çok Yüksek''

Derinleşen ekonomik kriz nedeniyle semt pazarlarına gitmeye korkar olan vatandaş fahiş şekilde artan fiyatlar nedeniyle bolca aldığı meyve ve sebzeye artık uzaktan bakıyor.

GELECEK PARTİLİ VEKİL BİR DOKUNDU BİN AH İŞİTTİ

Resim önizlemesi

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Konya’da şehir merkezindeki Nalçacı semt pazarında vatandaşları ziyaret ederek, dertlerini dinledi. Hasan Ekici’yi karşılarında gören vatandaşlar, fiyatların yüksekliğinden, pazarcı esnafı ise artan maliyetler ve satışların düşmesinden dert yandı

“35 LİRAYA DOMATES SATIYORUZ AMA YİNE DE KAZANAMIYORUZ”

Hasan Ekici’ye dert yanan bir pazarcı esnafı, artan maliyetlere dikkat çekerek “Biz Konya Saraçoğlu’nda üreticiyiz. Kilosu 35 liraya domates satıyoruz ama yine de kazanamıyoruz. İşçi parası, masrafı… Bin liraya bir kamyon hayvan gübresi döküyorduk şimdi olmuş 4-5 bin lira. Bir elektrik faturası geliyor 45 bin lira…” dedi.

“VATANDAŞ 1-2 KİLO ALIRDI ŞİMDİ TANE ALIYOR”

Vatandaşın eskiden kiloyla aldığı meyveyi artık taneyle almaya başladığını kaydeden bir başka esnaf ise, “Alıcılar az alıyor. Gelen adam fazla alamıyor. Eskiden vatandaş 1-2 kilo alırdı şimdi taneye kadar düştü. Masraflar yükselince satış da az oluyor” şeklinde konuştu.

“ARTIŞLARIN SEBEBİ AKARYAKITTAN DOLAYI”

Resim önizlemesi

Ev kiraları ve akaryakıt artışlarından dert yanan bir diğer esnaf ise, şunları söyledi:

“Mesela önce yakıtı düşürmek lazım. Önceden benim arabam 500 lira yakıyordu şimdi bin lira yakmaya başladı. Artışların temel sebebi akaryakıttan dolayı. Evim kendimin olmasa kira bedelini karşılayacak durumda değilim. Şu an en kötü ev kirası 8-10 bin lira civarında. Bir ay sonra evim yıkılacak, kiralık ev arıyorum ama emekli maaşım evimin kirasını karşılamıyor. Ben hiçbir şey yapmayıp çalışmazsam ne yapacağım? Ya hırsızlık ya soygun yapacağım, ya da çalacağım…”

“ANAMIZ AĞLADI”

Pazar yerine alışveriş yapmaya gelen ve fiyatların yüksekliğinden şikâyet eden bir vatandaş ise, “Anamız ağladı valla anamız ağladı… Nasıl yapacağız bilmiyoruz. Az ilerde bir koli yumurtayı 110 liraya aldım. Belediye seçimlerinde ağızlarının payını verip, düzelteceğiz inşallah. Tek gayemiz bu” ifadelerini kullandı.

“KARPUZ YİYEMEYEN VATANDAŞ VAR”

Resim önizlemesi

Fiyatının yüksekliğinden dolayı karpuz yiyemeyen vatandaşların olduğunu söyleyen bir esnaf ise, “Karpuz şu an tarlada 8-10 liraya satılıyor. Kendi memleketimizde yetişen yerli bir kavun bir karpuz 200 lira… İnanınki şu anda karpuz yiyemeyen var…” diye konuştu.

“7 BİN 500 LİRAYLA NASIL GEÇİNİYİM”

Hasan Ekici’ye emekli maaşlarından dert yanan yaşlı bir adam ise, “7 bin 500 lira emekli maaşım var. Nasıl geçineceğim 7 bin 500 lirayla. Bir ev kirası 7-8 bin lira olmuş, çatı katında oturuyorum” dedi.

“YAZ DÖNEMİ OLMASINA RAĞMEN PAZARDA FİYATLAR HALEN ÇOK YÜKSEK”

Pazar yeri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Ağustos ayında olmamıza rağmen mevsim meyve ve sebze fiyatlarının yüksekliğine tepki gösterdi. Pazar yerindeki fiyatlar hakkında bilgi veren Ekici, “Ağustos ayındayız. Sebze ve meyvenin en bol üretildiği bir dönemdeyiz. Yaz dönemi olmasına rağmen pazarda fiyatlar halen çok yüksek. Bunu hem görüştüğümüz müşteriden hem de satıcılardan teyit ettik. Bugün yerli üretim bir bamyanın fiyatı 130 lira. Yine soğanın kilogram fiyatı 10-13 lira arasında değişiyor. Yine patatesin kilosu 15 lira. Yerli domates 35 lira. Karpuzun en bol olduğu bir dönemde karpuz kilosunun 12-13 lira olduğunu gözlemledik. Bir karpuz bir kavun alan vatandaşımızı gördük ve 238 lira ödediğini gözlemledik” şeklinde konuştu.

“DEĞİŞTİRMEK MİLLETİMİZİN ELİNDE”

Resim önizlemesi

“Satıcılarımız sebze meyve alım fiyatlarının kg bazında ciddi anlamda azaldığını, daha önce bu pazarda 30-40 kasa sebze meyve satarken bunun 20'ye kadar düştüğünü ifade ediyorlar” diyen Ekici açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bu ekonomik gidişata ‘dur’ demek, değiştirmek milletimizin elinde. Biz Gelecek Partisi olarak vatandaşımızın umudu olmaya, kadrolarımız ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’yla hazırız. Milletimiz bu hayat pahalılığın cezasını iktidara belediye seçimlerinde kesecekler. Ayrıca buradan Ak Partili il Başkanı Hasan Angı’ya bir çağrıda bulunmak istiyorum. Hasan Angı geçtiğimiz aylarda, ‘Yazın şimdi ürünün bol olduğu dönemde rahat rahat yenir. Çocukluğumuzda kış günü sebze tüketmezdik biz’ demişti. İktidar vekilleri, gelsin görsünler; şu anda da vatandaşlarımız rahatlıkla sebze, meyve alıp tüketemiyorlar. Yazın da kışın da durum değişmiyor. Hatta il başkanı ‘Kışın turşu yerdik biz’ demişti. İnanın şu anda vatandaşımızın turşu yapmak için bile bol miktarda domates, biber, salatalık alacak durumları yok. “

AdminAdmin