SİYASET

Hasan Ekici: Memurların Özlük Sorunu Çözülmelidir

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Devletin asli işlerini yürüten nitelikli kamu personelinin karşılaştıkları sorunlara TBMM’de gündeme getirdi. Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e çağrıda bulunan Ekici, “Denetim elemanlarının ve kariyer meslek mensuplarının özlük sorununun ortadan kaldırılması artık elzem hale gelmiştir” dedi.

Hasan Ekici: Memurların Özlük Sorunu Çözülmelidir

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe görüşmelerinde memurların yaşadığı sorunlara ilişkin TBMM’de konuştu.

 

“MAAŞLAR ARASINDAKİ MAKAS DARALDI”

Son yıllarda kamu personeline yapılan maaş zamlarının kamuda ücret dengesini ve adaletini bozduğunu ifade eden Ekici, “Temmuz ayı memur maaş artışlarında genel artış oranı yerine seyyanen zam uygulaması en düşük memur maaşı ile en yüksek memur maaşı arasındaki makası daraltmıştır. Bu uygulamadan özellikle kamu mühendisleri, devlet uzmanları ve denetim elemanları gibi kariyer meslek memurları olumsuz etkilenmiştir. Yaşadığımız yüksek enflasyon nedeniyle zaten geçinmekte zorlanan A grubu kadrolar bir yandan da seyyanen zam uygulamasının mağduriyetini yaşamaktadırlar. Halihazırda Vergi Denetim Kurulu’nda 5 yıl kıdemli bir vergi müfettişi 32 bin TL. maaş alırken aynı kurumda 696 sayılı KHK kapsamında 4-d’li işçi statüsünde çalışan bir personel 29 bin TL maaş almaktadır” dedi.

 

“DEVLET YETİŞMİŞ BEŞERİ SERMAYESİNİ HER GEÇEN GÜN KAYBEDİYOR”

“Özellikle 3000 mensubu İstanbul’da vergi incelemesi, soruşturma ve teftiş görevi yürüten Vergi Müfettişleri bu taleplerini sürekli dile getirseler de bir türlü sonuç alamamışlardır” diyen Hasan Ekici, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Denetim elemanlarının ve kariyer meslek mensuplarının özlük sorununun ortadan kaldırılması artık elzem hale gelmiştir. Devletin asli işlerini yürüten nitelikli kamu personelinin karşılaştıkları maddi sorunlar nedeniyle yaşadıkları iş motivasyonu kaybı ortadan kaldırılmalıdır. Bu motivasyon kaybının neticesi olarak pek çok kariyer meslek mensubu ve denetim elemanı istifa ederek özel sektöre geçmektedir. Devlet yetişmiş beşeri sermayesini her geçen gün biraz daha kaybetmektedir.”

 

BAKAN ŞİMŞEK’E ÇAĞRIDA BULUNDU

375 sayılı KHK’da yer alan ücret veya tazminat göstergelerinde gerekli düzenlemenin yapılarak, kariyer uzmanlarının ve denetim elemanlarının alım güçlerindeki kaybın telafi edilmesi gerektiğine dikkati çeken Ekici, Bakan Şimşek’e çağrıda bulundu. Ekici, “İktidara ve sayın Hazine ve Maliye Bakanımıza meclis gündeminde olan torba yasaya eklenecek bir madde ile bu sorunu çözmeyi teklif ediyoruz” şeklinde konuştu

AdminAdmin