YEREL

Yunak'ta Filistin’e Destek Kermesi

Konya'nın Yunak ilçesinde geliri Filistin'e bağışlanmak üzere yöresel yemeklerin satışa sunulduğu bir etkinlik düzenlendi.

Yunak'ta Filistin’e  Destek Kermesi

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla, Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerince Filistin ve Gazze yararına kermes düzenledi.

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından dua edildi.

Daha sonra öğrencilerin evlerinde hazırladığı yöresel ürünler, el işleri, yiyecek ve içecekler satışa sunuldu.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikten elde edilen gelir, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Filistin'e ulaştırılacak.

Resim önizlemesi

Müslümanlara yardım etmek zorunda olduklarını ve kermesin Gazze ve Filistin'e destek amacıyla düzenlendiğini belirten Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, "Filistinli kardeşlerimize yardım etmek için kermes düzenledik. Elde edilen yardımları Türkiye Diyanet Vakfı vasıtasıyla Filistinli kardeşlerimize ulaştıracağız. Biz mü'miniz, Müslümanız ve Müslüman kardeşlerimize yardım etmek zorundayız. Kimisi güç ve kuvvetiyle yardım edebilir, kimisi diliyle, duayla yardım edebilir, kimisi de maddi ve manevi olarak yardımlarını gönderebilir. İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri de böyle bir hazırlık yapmışlar. Emeği geçen ve yardımca bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Resim önizlemesi

Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan kermesi ziyaret ederek böyle anlamlı kermesi n düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

AdminAdmin