SİYASET

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici Gazze’ye Gidiyor

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze’ye gidiyor. Ekici ile birlikte Gelecek-Saadet Grubu’ndan 4 vekil daha Gazze’ye gitmek için Dışişleri Bakanlığı ve Mısır Büyükelçiliği’ne başvuruda bulundu.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici Gazze’ye Gidiyor

İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. İsrail’in saldırılarında binlerce Filistinli hayatını kaybederken Türkiye’de de saldırıları protesto eden eylemler sürüyor.

GELECEK-SAADET GRUBU GAZZE’YE GİDECEK

Cami, hastane ve mescit gibi çok sayıda yapı bombaların hedefi olurken Saadet Gelecek Grubu’ndan 5 milletvekili Gazze’ye gitme kararı aldı.

KONYA VEKİLİ EKİCİ DE GAZZE’YE GİDEN EKİPTE YER ALACAK

Gazze’ye gidecek olan ekibin içerisinde Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici de yer aldı.

“MÜRACATLAR YAPILDI”

Gazze’de yaşanan hak ihlallerini yerinde incelemek üzere bölgeye gideceklerini kaydeden Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, şunları söyledi:

“Saadet-Gelecek Grubu olarak Gazze’de yaşanan insanlık dramını ve hak ihlallerini yerinde gözlemlemek ve mazlum Gazze halkı ile dayanışma halinde olduğumuzu göstermek için Mısır’daki Refahiye kapısından geçerek Gazze’ye gideceğiz. Bununla ilgili de Mısır Büyükelçiliği’ne ve Dışişleri Bakanlığı’na gerekli müracaatlar yapıldı”

“SALDIRILARI LANETLİYORUZ”

İsrail’in Gazze’ye devam eden saldırılarını kınayan Hasan Ekici, “Katil İsrail en masum, en savunmasız, en çaresiz insanların bulunduğu hastaneleri vuruyor. Kadın, çocuk, yaşlı, sivil diye ayırmaksızın her yaştan binlerce insanların parçalanmış cesetleri çöken binaların enkazı altında. Filistinli analar babalar korkunç yıkımın enkazında lime lime olmuş yavrularını bağrına basarak feryat ediyorlar. Tüm bu görüntüler gök kubbeyi inletiyor. Gazze’de işlenen insanlık suçlarını lanetliyoruz Katil İsrail ile birlikte onun işlediği insanlık suçlarına ortak olan, seyirci kalan, bu insanlık düşmanı çetenin cürümlerini "savunma hakkı" diyerek savunanları da lanetliyoruz!” diye konuştu.

AdminAdmin