GÜNCEL

Fikir İnsanı Erol Güngör Vefatının 40’ıncı Yılında Konya’da Anıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Selçuk Üniversitesi ve Muhafazakar Düşünce Dergisi tarafından “Vefatının 40. Yılında Erol Güngör Sempozyumu” gerçekleştirildi. Sempozyumda Güngör’ün, fikri ve entelektüel dünyaya etkisi, alanında yetkin akademisyenlerin katılımıyla ortaya konuldu.

Fikir İnsanı Erol Güngör Vefatının 40’ıncı Yılında Konya’da Anıldı

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli fikir insanlarından Erol Güngör, vefatının 40. yılında Konya’da düzenlenen sempozyumla anıldı.

Selçuk Üniversitesi Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Vefatının 40. Yılında Erol Güngör Sempozyumu”nun açılışında konuşan Muhafazakar Düşünce Dergisi Kurucu Editörü Serhat Buhari Baytekin, Erol Güngör’ün, bir akademisyen olarak akademinin ve kendi mesleki sınırları içinde kalmamış, entelektüel, tarihi ve sosyal olarak önemli gördüğü birçok alanda fikirlerini ortaya koyan bir isim olduğunu anlattı. Baytekin, sempozyumun gerçekleşmesine katkı sağladığı için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Selçuk Üniversitesi’ne teşekkür etti.

“UMUYORUM BU ÇALIŞMA SUYA ATILAN BİR TAŞ GİBİ DALGA DALGA YAYILMASINA VESİLE OLUR”

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Erol Güngör’ün bugünün gençliğine hem bilgi hem de amel noktasında örnek şahsiyetlerden birisi olacağını düşündüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Hocamızın hem toplumsal meselelere bakışı hem insanın kemalatı için önerdiği konular son derece hayata geçirilebilirdir. Yerli ve milli bir duruştur. Umuyorum bu çalışma suya atılan bir taş gibi dalga dalga yayılmasına vesile olur.”

“EMANETİ DAHA İYİ YERLERE TAŞIMA BİLİNCİYLE HAREKET EDİYORUZ”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Erol Güngör’ün vefatının 40’ıncı yılında böyle bir programda yer almaktan onur duyduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Selçuk Üniversitesi rektörü olarak halefi olmakla iftihar ettiğim Erol Güngör, her gün üniversitemizin yeni kurulduğu bir dönemde rektörlük yaparak bugün Selçuk Üniversitesi’nin üzerine inşa olunduğu temellerin atılmasında önemli rol oynamıştır. Biz de bu emaneti daha iyi yerlere taşıma bilinciyle hareket ettiğimizin bilinmesini isterim. Vefatının 40’ıncı yılında büyük münevveri anmak, anlamak ve anlatmak için bir araya geldiğimiz bugün sundukları katkılarla sempozyumun gerçekleşmesine vesile olan Konya Büyükşehir Belediyemize ve Muhafazakar Düşünce Derneğimize teşekkür ediyorum.”

“EROL GÜNGÖR YAŞADIĞI DÖNEMDE ÇOK GENİŞ BİR OKUYUCU KİTLESİNDE ETKİLİ OLDU”

AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin de düşünürlerin ve fikir adamlarının yaşadıkları dönemlerde çok fazla anlaşılmayabildiklerine değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yaşadığı dönemde de Erol beyi çok geniş bir okuyucu kitlesinde etkili olmuştur. Erol Güngör’ün birçok kitabı bugün yazılmış gibidir. Çünkü hocanın analiz kabiliyeti çok yüksekti ve onun arkasında tarih bilinci vardı. Muhafazakar Düşünce Dergisi’ne, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Selçuk Üniversitesi’ne gösterdiği vefadan, yaptıkları bu organizasyondan dolayı çok teşekkür ediyorum.”

SEMPOZYUM OTURUMLARLA DEVAM ETTİ

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Selçuk Üniversitesi ve Muhafazakar Düşünce Dergisi tarafından düzenlenen sempozyum, açılış konuşmalarının ardından oturumlarla devam etti.

Birinci oturum “Bir Münevver Olarak Erol Güngör” başlığında Prof. Dr. Mehmet Ali Hacıgökmen başkanlığında; Prof. Dr. Naci Bostancı, Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Prof. Dr. Yasin Aktay ve Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın değerlendirmeleriyle tamamlandı.

“Entelektüel Fikir Hayatının İzleri” başlığında ve Dr. Murat Yılmaz’ın başkanlığındaki ikinci oturumda Prof. Dr. Fahri Yetim, Öğr. Gör. Erhan İşseveroğlu, Dr. Cenk Beyaz ve Dr. Mehmet Dinçaslan, Güngör’ü konuştu.

“Sosyoloji ve Psikoloji Kavşağında Erol Güngör” başlıklı üçüncü oturum Prof. Dr. Reşat Açıkgöz’ün başkanlığında, Prof. Dr. Sami Şener, Dr. Veyis Güngör, Doç. Dr. Gökhan Arslantürk, ­Seval Yücetürk ve Arş. Gör. Hasan Remzi Eker ile devam etti.

“Toplum Tasavvurunda Tarih, Kültür ve Medeniyet” başlıklı dördüncü oturuma Prof. Dr. Beylü Dikeçligil başkanlık yaptı. Prof. Dr. Mevlüt Uyanık, Prof. Dr. H. Aliyar Demirci, Doç. Dr. İlyas Sucu, Ayşe Çelik ve Burcu Salık bu oturumda Güngör’ü andı.

“Siyasi ve Sosyal Fikriyatıyla Erol Güngör” başlıklı oturumla sona eren ve Dr. Yunus Şahbaz’ın başkanlık yaptığı son oturumda ise Doç. Dr. Fikret Çelik, Dr. Hüseyin Özil, Dr. Ahmet Kılıç ve Tuğçe Arslan yer aldı.

AdminAdmin